Подобни изказвания са откровена провокация, коментира пред журналисти председателят на

...
Подобни изказвания са откровена провокация, коментира пред журналисти председателят на
Коментари Харесай

Костадин Костадинов за изявлението на Ковачевски: Подобни изказвания са откровена провокация

Подобни изявления са откровена провокация, разяснява пред публицисти ръководителят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов по повод изказването на премиера на Република Северна Македония (РСМ) Димитър Ковачевски, че дискурсът на България към Северна Македония е сходен на дискурса на Руската федерация към Украйна.

 

Костадинов уточни, че това е остаряла реторика в РСМ. Истината е, че Република Северна Македония значително съществува като страна с помощта на България, добави той. 

 

Според Костадинов изявлението на Ковачевски е в отговор на вицепрезидента на България Илияна Йотова. Мога да поздравя госпожа Йотова, тъй като неговото изявление идва като отговор на нейното изявление, в което тя загатна за всички провокации по отношение на България в последните години, сподели ръководителят на „ Възраждане “. „ Крайно време е да стартираме да приказваме истината на всеослушание, естествено ще провокираме противоположни клюки от страна на нашите македонски сътрудници, само че това не трябва да ни стопира, тъй като в последна сметка ние сме член на Европейски Съюз, а не те, и те желаят да влязат в Европейски Съюз, а не ние “, добави той.   

 

Относно съставянето на кабинет с първия мандат и опцията за поддръжка от партии и обособени депутати, Костадин Костадинов сподели, че ползите на България сега изискват да има нови избори, тъй като тази настройка сега в Народното събрание е ялова, тя няма по какъв начин да създаде дейно българско държавно управление. Най-доброто решение са нови избори, счита той. По думите му обстановката не е патова, тя отива малко по малко към позволение. В момента виждаме разпад на един колониален модел, разяснява Костадинов. 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР