Поднасяме с добре охладена бира или силно червено вино това

...
Поднасяме с добре охладена бира или силно червено вино това
Коментари Харесай

Телешко шкембе в масло

Поднасяме с добре охладена бира или мощно алено вино това мезенце в масло

Необходими Продукти

● телешко шкембе - 1 бр.
● краве масло - 1 пакетче
● гъби - 150 г
● кашкавал - 150 г
● сол
● черен пипер
● лук - 5 - 6 глави

Начин на подготвяне

Телешкото шкембе се почиства и измива хубаво. След това се поставя в купа и се залива със студена вода.

Лукът се почиства от люспите и всяка глава се реже на четири или шест части. Пускат се при шкембето и се прибавят към 3 с.л. сол. В тази вода шкембето се изкисва най-малко час, а най-добре е денонощие, като на дванайстия час водата и лукът се сменят с нови. По този метод всички неприятни миризми излизат от телешкото шкембе и даже хората с развито подушване на усещат неприятни аромати.

След като се изкисне, водата и лукът се изхвърлят, а шкембето се поставя в нова подсолена вода в тенджера да се свари. Вари се до цялостна подготвеност.

След като е сварено шкембето се извежда от водата и до момента в който е още топло, се нарязва на части с величина към 2 см.

Гъбите се измиват и нарязва на късчета със междинна величина. Докато режем гъбите, маслото се поставя в тиган на котлона да се разтопи. Щом загрее, към него се поставят гъбите. Те се пържат по познатия на всички метод.

Около минута и половина преди да са изпържени, към тях се прибавя и нарязаното телешко шкембе. Размесваме ги хубаво и прибавяме сол и щедро количество черен пипер. За феновете на по пикантното се поставя и пикантен червен пипер, само че той е единствено по избор.

Изваждаме към този момент готовото шкембе и върху него настъргваме кашкавал.

Поднасяме с добре охладена бира или мощно алено вино.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР