Подложена на натиск от родители и политици, администрацията на президента

...
Подложена на натиск от родители и политици, администрацията на президента
Коментари Харесай

САЩ увеличават вноса на адаптирано мляко за бебета

Подложена на напън от родители и политици, администрацията на президента Джо Байдън през вчерашния ден разгласи стъпки за облекчение на общонационалния дефицит на приспособено мляко за бебета, в това число повторното отваряне на най-голямото локално индустриално дружество и нарастване на вноса от чужбина, съобщи Асошиейтед прес.

Администрацията по храните и медикаментите сподели, че ще рационализира своя развой за оценка, с цел да улесни започването на доставки от задгранични производители. " Надяваме се, че този апел към международния пазар ще получи отговор, интернационалните бизнеси ще отговорят на предизвикването и ще ни оказват помощ да увеличим предлагането на тези артикули ", съобщи комисарят на Администрацията по храните и медикаментите Робърт Калиф. Той добави, че Съединени американски щати ще приоритизират фирмите, които могат да обезпечат най-големите доставки и бързо да показват документи, че техните формули са безвредни и дават отговор на американските хранителни стандарти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Обявяването за нарастването на вноса пристигна малко откакто регулатори споделиха, че са сключили договорка, която ще разреши на " Абът нютришън " да възобнови работата в завода си в Мичиган, който е затворен от февруари поради проблеми, свързани със замърсяване. Компанията би трябвало да преработи процедурите си за сигурност преди да възобнови производството.

Не се чака тези стъпки да имат неотложен резултат върху дефицита, поради който доста родители са принудени да търсят приспособено мляко за бебетата си онлайн или в хранителни банки, отбелязва АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР