Подкрепящата Доналд Тръмп консервативна телевизионна мрежа Фокс нюз сключи извънсъдебно

...
Подкрепящата Доналд Тръмп консервативна телевизионна мрежа Фокс нюз сключи извънсъдебно
Коментари Харесай

Видов ден за Фокс нюз, бръкнаха се с 800 млн. долара

Подкрепящата Доналд Тръмп консервативна телевизионна мрежа Фокс нюз подписа извънсъдебно съглашение и заплати 787 и половина милиона $ по дело за клюка, заведено от компанията за машинен избор " Доминиън ".

" Доминиън " заведе дело против Фокс нюз за клюка, защото бизнесът на основаната в Денвър компания, е бил ощетен от подправени изказвания по малкия екран за фалшифициран избор против Доналд Тръмп. Със сключването на извънсъдебно съглашение притежателят на Фокс Рупърт Мърдок беше избавен от чуване в съда. Процесът за клюка беше един от най-очакваните в Съединени американски щати, а от Фокс публично оповестиха, че извънсъдебното съглашение е част от уговорката на компанията към високите журналистически стандарти.
-->
По случая беше открито, че представители на мениджмънта и публицисти от Фокс в персонални диалози са поставяли под въпрос изказванията за интрига и подправяне на изборните резултати от 2020 година, само че все пак са пуснали сходни репортажи в ефир. Срещу Фокс нюз се води и второ дело за клюка, този път от компанията " Смартматик ", която търси обезщетение от близо 3 милиарда $ поради подправени изказвания за подправяне на изборните резултати.

" Истината има значение. Лъжите имат последици. Преди повече от две години, поток от неистини опустоши Доминиън и представители на изборната администрация в цяла Америка. Създадена беше една различна галактика на тайни теории, която нанесе вреди и на Доминиън, и на страната. Днешното съглашение за 787 и половина милиона $ съставлява отчетност и възобновяване на имиджа. Истината не разграничава партийни окраски - алено или синьо ", съобщи Джъстин Нелсън - юрист на " Доминиън ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР