„Подкрепяме декларацията на академиците за Македония. Призоваваме всички национално отговорни

...
„Подкрепяме декларацията на академиците за Македония. Призоваваме всички национално отговорни
Коментари Харесай

„Българските патриоти“: Подкрепяме декларацията на академиците за Македония

„ Подкрепяме декларацията на учените за Македония. Призоваваме всички национално виновни партии да се подпишат под нея, с цел да защитим националния интерес на България! “. Това се споделя в известие до медиите на коалиция „ Българските патриоти “.

„ Днес, 4 юли 2021 година, получихме на имейла Декларация, подписана от знакови имена в научните среди, с която те приканват всички партии, които вземат участие на изборите на 11 юли, да заявят ясно, че няма да правят отстъпка от актуалната позиция на страната ни по отношение на участието на районен съд Македония в Европейски Съюз. Ние, „ БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ И НФСБ “ изрично заставаме зад Инициативния комитет в състав: акад. Георги Марков, проф. Казимир Попконстантинов, проф. Пламен Павлов, проф. Христо Проданов, проф. Христо Смоленов, проф. Трендафил Митев, доцент доктор Александър Гребенаров, доцент доктор Георги Николов и поставените от него съществени постулати, които и за нас са безапелационното изискване за смяна актуалната позиция на България “, споделят те,

Според обединението и интелектуалците, поддръжката на Република България за начало на договаряния за европейската интеграция на Република Северна Македония, може да се даде единствено при осъществяване на следните предварителни условия:

1. България би трябвало да получи безапелационни правни гаранции, че уговорките, които Република Северна Македония е поела или следва да поеме, ще бъдат добросъвестно спазвани. За тази цел те следва да се инкорпорират в преговорната рамка.

2. Република Северна Македония дефинитивно да снеме всевъзможни малцинствени искания към Република България в сходство с клаузата за невмешателство във вътрешните работи на България от член 11, алинея 5 в Договора за добросъседство от 2017 година.

3. Република Северна Македония да изключи всяка опция за териториални искания към Република България. В частност Скопие следва да удостовери пред Организация на обединените нации, в сходство с член 11, алинея 3 в Договора от 2017, че късото и дългото име на страната им се отнасят единствено до политическия индивид „ Република Северна Македония “, а не до географския район Северна Македония, част от който е ситуиран в суверенните граници на Република България.

4. Република Северна Македония да задейства развой на реабилитация на жертвите на югославския комунизъм, репресирани на нейна територия поради българското им съзнание.

5. Република Северна Македония да поправя наличието на образователните си стратегии за обективно отразяване на общата ни история и унищожаване на образователни наличие, насаждащо ненавист към България. Това условие е ядрото на Преамбюла и член 8, алинея 3 и член 11, алинея 6 от Договора за добросъседство.

6. Да се реализира идентифициране и унищожаване на табели и надписи на територията на Република Северна Македония, които насаждат ненавист към България и българите.

7. Република Северна Македония да се придържа прецизно към откритата и утвърдена от парламентите на двете страни уговорка по отношение на формалния език на Република Северна Македония. Тази уговорка да откри подобаващ израз в формалните документи на Европейския съюз.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР