Подкрепихме въвеждането на извънредно положение, защото разбираме сериозността и отговорността

...
Подкрепихме въвеждането на извънредно положение, защото разбираме сериозността и отговорността
Коментари Харесай

Нинова: Правителството продължава с проба - грешка

Подкрепихме въвеждането на изключително състояние, тъй като разбираме сериозността и отговорността пред всички политици в подобен сериозен миг. Сега, когато пристъпваме към анулация на изключителното състояние, само че оставане на ограниченията, в действителност, мисля, че диалогът трябваше да протече по различен метод. Все още имаме време да го проведем по различен метод. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на дебатите за промени в Закона за опазването на здравето на първо четене в Народното събрание.

Днес държавното управление трябваше да направи доклад на досегашните ограничения - какво е въздействието им най-малко в три аспекта. В здравния аспект: по какъв начин досегашните ограничения се отразиха на преодоляване на рецесията, на избавяне на човешки живот, на ограничение на разпространяването на болестта. Освен това обаче, доклад за положението на здравната система, за модела на финансиране на лечебните заведения в България, както и за заплащането, основаването и развиването на фрагментите в здравната система.

На последващо второ място тук трябваше да имаме един разбор по какъв начин досегашните ограничения са се отразили в стопански и финансов аспект. Какви са спадовете в стопанската система, какво се чака в приходите на бюджета? Защото объркването във връзка с финансите на България става цялостно. През февруари министър Горанов разгласи, че сме на остатък. Сега, когато одобряваме идващите стъпки, този доклад и разбор е нужен, тъй като той ще ни даде базата, на която да се вземат последващи решения. Няма го и този финансов и стопански разбор на държавното управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР