Победителката от популярното състезание MasterChef 2023 Марианна Александрова пренесе магията

...
Победителката от популярното състезание MasterChef 2023 Марианна Александрова пренесе магията
Коментари Харесай

Мастършеф Марианна Александрова пренесе магията на Изтока в ресторант Floret на хотел InterContinental Sofia

Победителката от известното съревнование MasterChef 2023 Марианна Александрова придвижи магията на Изтока в ресторант Floret на хотел InterContinental.

Тридневното кулинарно събитие в емблематичния азиатски ресторант на пл. „ Народно заседание “ се трансформира в незабравимо странствуване за феновете на достоверните източни усети, което насочи посетителите към мистични земи и докосна небцата им с най-съвременните трендове в готвенето.

Гостите, измежду които блестяха известната естрадна изпълнителка Силвия Кацарова, нейната щерка поп певицата Теди Кацарова, колоритните водещи от bTV - на телевизионното предаване „ Търси се “ Нели Хаджийска и Веси Цурбрюг - на рубриката " Да, Шеф ", обичаната синоптичка на България Ева Кикерезова и доста други, се любуваха на ястия с обичаен азиатски усет и научиха забавни детайлности за историята и културата на страните от далечния Изток. С елегантната си презентация и неповторими усети, четиристепенното авторско меню на началник Александрова съумя да плени и кулинарния корифей Явор Сарафов, който беше част от журито в осмия сезон на емблематичното кулинарно предаване MasterChef.

„ Всяко ядене е приготвено с доста внимание, голяма обич и подбрани локални артикули “, разкри Марианна Александрова, описвайки процеса на работа по специфичното ѝ меню като посетител готвач в ресторант Floret на хотел InterContinental Sofia. Тя показа, че е подбрала ястия, които да показват многообразието и благосъстоянието на азиатската кухня - от деликатната прохлада на „ Мозайка от коджи лаврак “, през именитата " Мисо чорба " с морски блага и детонацията от усети в „ Катцу свинско филе “, до преосмисленото в обичаен източен жанр „ Матча тирамису “. „ Вярвам, че усетите на Азия крият голям капацитет да обогатят кулинарната просвета на нас българите. Надявам се, че моето меню е една дребна стъпка в посока на по-широко отворени вкусови хоризонти и предпочитание за изпробване в кухнята. Сигурна съм, че тези три дни в ресторант Floret ще оставят дълготраен отпечатък в сърцата и небцата на всички “, добави в умозаключение тя.

Четиристепенното меню на началник Александрова стартира с пъстра мозайка от коджи лаврак, допълнена от уасаби-авокадо крем и маринована краставица.

Истинска изненада в менюто на началник Александрова беше именитата " Мисо чорба " с морски деликатеси - кулинарен шедьовър, съчетаващ френската класика Буябес с детайли от обичайна японска кухня. Тази ароматна чорба е обогатена с емблематичната източна фалшификация тогараши и тънко поширана сфера от скариди, с център от тофу.

„ Катцу свинско филе “ е обичайната японска рецепта с европейска визия, което изкуши сетивата и небцата на гостите и им донесе цялостна приятност.

За край на кулинарното си странствуване, началник Марианна Александрова беше подготвила „ Матча тирамису “. Нейното класическото маскарпоне беше допълнено от матча и юзо, за спомагателна прохлада и завладяващ усет.

Кулминация на кулинарното странствуване бяха екзотичните коктейли, основани особено за събитието от надарения български барман и миксолог Николай Колев. Вдъхновен от един от най-емблематичните питейни заведения с азиатска идея във Вашингтон, Съединени американски щати, той сътвори за гостите на ресторант Floret три авторски коктейла - „ Японска сексапил “, „ Пандамониум “ и „ Мимоза проличава “. Те плениха посетителите освен с примамливия усет на присъщите локални съставки, само че и с майсторска техника на подготвяне и изненадваща презентация.

„ Мимоза проличава “ е грациозен дамски коктейл, който за разлика от класическата американска „ Мимоза “ включва плод и сороп от проличава, допълнени от водка Хаку.

Екзотичният „ Пандамониум “ припомня пина колада с нови и рафинирани усети. Приготвя се със специфичен ром с мирис на ананас, лъх на кокос, прохлада на лайм и умами мирис с крем от Пандан.

Авторският коктейл „ Японска сексапил “ е смело и пикантно пиво, приготвено с японска водка Хаку и паста Гочуджанг.

Елегантен и комфортен, Floret Restaurant and Bar се намира в сърцето на София в петзвездния хотел InterContinental на пл. „ Народното събрание “. Забележителното му меню го прави обичан на всички, които обожават азиатската кухня. Желаещите могат да създадат резервация на тел. 088 916 6000 или на

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР