Подготвя се заповед за увеличаване на броя на леглата за

...
Подготвя се заповед за увеличаване на броя на леглата за
Коментари Харесай

Спешно нови легла в София заради К-19

Подготвя се заповед за увеличение на броя на леглата за пациенти с ковид на територията на София. Това заяви пред БНР шефът на столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев.

Той уточни, че се чака заповедта да бъде реалност до края на работния ден.

По негови думи става въпрос за инфекция, която не може да бъде спряна със стоп палка. Отговорността за предпазването била персонална.

Според доктор Пенчев в столицата разпространяването на вируса става дифузно.

Той заключи, че от началото на пандемията у нас чиновниците на софийската РЗИ са карантинирали над 35 600 души, като над 6000 от тях са доказаните случаи. Освен това са направени над 5000 инспекции и са формирани 806 наставления и актове.

По негови думи в Коронавирус бранша работят едвам 150 души. 22 души от здравната ревизия са позитивни и множеството от тях работят отдалечено от у дома, макар че имат симптоматика.

Недостатъчно е, с цел да се обхване дейно цяла София, само че макар това до момента удържаме фронта, отбеляза доктор Пенчев.

Той акцентира, че проблемът не е в леглата, защото на територията на София има над 11 000, а в персонала - хора, които работят към този момент седем месеца в рискови условия.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР