Подготвя се създаването на общинска полиция през идната година в

...
Подготвя се създаването на общинска полиция през идната година в
Коментари Харесай

В Русе създават Общинска полиция

Подготвя се основаването на общинска полиция през идната година в Русе. Това разяснява за Българска телеграфна агенция кметът на града Пенчо Милков. Идеята е в началото тя да бъде формирана от шестима чиновници.

" В момента оформяме контракта с регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, защото това ще са техни чиновници ", сподели Милков.

Общинската полиция ще работи по закона на Министерство на вътрешните работи, като ще подкрепя съществуващото общинско профилирано звено " Контрол и запазване на публичния ред и сигурност " (КООРС).

" Служителите на КООРС не могат да задържат, не могат да изискват и документи за идентичност. Това е и повода да работим по основаването на общинската полиция ", изясни кметът.

Повод за коментара му е следващата вандалска демонстрация на малолетни, записана в центъра на Русе.

Обект на посягане са пейките в градинката на площад " Свобода ". Камерите на общината са снимали по какъв начин група младежи ги разместват, след което едно от децата скача върху скамейка и я чупи.

Със съдействието на чиновниците на КООРС вандалите са арестувани и предадени на полицията. Оказва се, че малолетните причинители са добре познати на органите на реда. Младежите са хващани в непочтено държание и различен път от общинските чиновници, само че след направени забележки и поради възрастта им не са им налагани санкции.

Милков изясни, че следващата година ще бъдат сложени още 300 камери за видеонаблюдение в града.

" Освен разваляне на общинска благосъстоятелност, вандализмът е и пренебрежение към обществото. Ще демонстрираме сходни прояви. Вандалите би трябвало да знаят, че няма да останат ненаказани ", сподели Милков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР