Подготовката за празничния сезон, която оставяме за последния момент, може

...
Подготовката за празничния сезон, която оставяме за последния момент, може
Коментари Харесай

Съветите на Валери Йорданова за по-малко стрес около празниците

Подготовката за празничния сезон, която оставяме за последния миг, може да сътвори голямо напрежение и непотребен стрес. А за какво да се изнервяме около коледните празници, когато можем да ги прекараме в успокоение и уют с най-любимите си хора? Днес, с поддръжката на, споделяме препоръките на за по-малко стрес и повече наслада в най-вълшебното време от годината.  

Направете си лист и приоритети 

Кое е по-стресиращо за вас – да изберете дарове, да украсите дома или да подготвите меню за коледния ден? Моят съвет е да започнете с това, което ви е най-трудно . Така, когато приключите с него, останалите неща ще ви се костват като детска игра.

Не чакайте последната минута, с цел да изберете подаръци 

Без значение дали към този момент знаете какви дарове ще купите, или занапред ще решавате, най-хубавият вид съгласно мен е да го извършите още през ноември . Първо, с цел да си спестите блъсканиците и тапите. Второ, тъй като тогава ще има повече от всичко и трето, тъй като през ноември постоянно има понижения . Ако ви е мъчно да изберете подарък, фокусирайте се върху фамилния дух, а не върху материалните неща, и вземете нещо, което знаете, че ще стопли душата на човекa, за който го избирате.



Сложете украсата в края на ноември 

Така при започване на декември няма да се стресирате, че имате три уикенда, в които би трябвало да украсите, да изберете дарове и да подготвите всичко належащо за Коледа. Ако започнете всичко по-рано, ще имате уикенд, в който да релаксирате , а и ще се радвате по-дълго време на украсата и коледния дух.

Отделете време за себе си и околните си

Украсата към този момент е поставена, избрали сте дарове, в този момент остава единствено да се насладите на всичко това. Отделете един уикенд, в който ще се съберете с околните си – направете си коледни сладки, пуснете си коледни филми, които гледате всяка година, тъй като Коледа е време за обичаи и всяко семейство е свободно да основава своите .



Предварително изберете менюто и разпределете кой какво ще прави

Всяка година хората се хвърлят в комплицирани ястия и готвят през целия ден, единствено с цел да може най-после всички да се нахранят за един час и всичко да завърши. Вместо това изберете нещо елементарно, ефектно и вкусно. Освен него прибавете дребни неща, които да пoхапвате преди и след вечеря. Аз персонално отидох до  още при започване на месеца и изпълних фризера с всевъзможни коледни десерти , на които ще се насладим освен на Коледа, само че и през целия декември. Deluxe серията ми е обичана и я очаквам с голямо неспокойствие всяка година! Има доста готини мезета, меса и морски блага за съществени, а бисквитите и всичко останало на Favorina е велико! Ако не сте пробвали маслените сладки, сте изгубили доста!

И най-после – помнете, че Коледа е фамилен празник и най-важното е да прекарате време с околните си , да създадете лични обичаи, които да очаквате всяка година, даже и това да са неделните следобеди на дивана, до елхата, гледайки " Сам у дома "  и хапвайки същите коледни сладки като предходната година.

Весели празници!

 

С поддръжката на LIDL
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР