Подготовката на корицата на КМаркетинг Factbook обикновено започва повече от

...
Подготовката на корицата на КМаркетинг Factbook обикновено започва повече от
Коментари Харесай

Корица на комуникационната индустрия

Подготовката на корицата на " КМаркетинг Factbook " нормално стартира повече от седмица преди да изпратим изданието за щемпел. Тогава редакторският екип и дизайнерите на " Капитал " започват процеса на брейнсторминг - дали да бъде типография, илюстрация, фотография... Миналата година да вземем за пример, осенени от концепция, обиколихме региона към редакцията в търсене на домино, което да снимаме, а по-късно дизайнерите да пригодят за корицата.

Тази година обаче избрахме друг метод и взехме решение да въвлечем в процеса освен екипа зад " КМаркетинг Factbook ", а цялата информационна промишленост, като й дадем опция сама да се показа. Корицата е първото усещане (макар фразата да гласи, че не би трябвало да се съди по нея за книгата), а то, както знаем, е значимо.

Затова за четвъртото издание на " КМаркетинг Factbook " организирахме конкурс с тематика " Продължаваме напред ". Заданието беше да се илюстрира подготовката на информационния отрасъл за провокациите на пазара и компликациите като опция за смяна. Включиха се над 30 графични дизайнери, образни експерти и други фенове с умения и отношение към дизайна на печатни и цифрови издания, които показаха общо 44 визии.

Редакторският и дизайнерски екип на изданието избра за победител плана на Мила Лозанова, чиято корица към този момент е направила своето първо усещане. Решихме обаче също да представим най-хубавите планове подгласници и по какъв начин техните създатели изобразяват информационната промишленост, тъй като доста от тях заслужават внимание.
Реклама Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР