Поддържането на безопасността на Марк Закърбърг не излиза евтино. Meta

...
Поддържането на безопасността на Марк Закърбърг не излиза евтино. Meta
Коментари Харесай

Meta с рекордни разходи за охрана на Марк Закърбърг през 2021 г.

Поддържането на сигурността на Марк Закърбърг не излиза на ниска цена.

Meta е похарчила рекордните 26.8 млн. $ за защита и пътувания с частни самолети за Закърбърг и неговото семейство през 2021 година, демонстрира съобщение на компанията до щатската Комисия по скъпи бумаги и тържища (SEC).

За съпоставяне, изхарчените за сходни разноски средства са били 25 млн. $ през 2020 година и 23 млн. $ през 2019 година

В документите на Meta не се показват детайлности към защитата на Закърбърг. Роб Прайс от Insider обаче осведоми през 2019 година, че Закърбърг има денонощна персонална защита, както и достъп до офис с бронебойни стъкла и паник бутон.

От 2018 година корпоративните разноски за защитата на Закърбърг надвишават доста тези на други ръководители на огромни софтуерни компании.

Разходите на Meta по защитата на Закърбърг са се удвоили след абсурда с Cambridge Analytica.

От компанията осведомят, че са похарчили над 15.1 милиона $ за персонална защита на Закърбърг през 2021 година, както и 10 млн. $ отчисления преди налози за защита, обвързвана с него и неговото семейство.

Разходите на компанията за пътуванията на Закърбърг с частен аероплан са били над 1.6 млн. $ през предходната година. Сумата понижава леко, спрямо предходните няколко години, като разноските на компанията през 2020 година са били 1.8 млн. $, а през 2019 година - 2.9 млн. $.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР