Подалият оставка шеф на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров предупреди вътрешния

...
Подалият оставка шеф на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров предупреди вътрешния
Коментари Харесай

Сотир Цацаров заплаши Бойко Рашков със съд

Подалият оставка началник на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров предизвести вътрешния министър Бойко Рашко, че в случай че обвиняванията в корист с квалифицирана информация се окажат погрешни, ще го съди. На чуването в отрасловата парламентарна комисия Цацаров разгласи, че ще апелира отнемането и че сигналът е подаден от Рашков. Ако съдът каже, че нямам виновност, ще се срещнем с него на друго място, където ще защитя името си, закани се той. За един човек отнемането на позволява е персонално възмездие, за различен е прикриване на други проблеми, за мен е въпрос на достолепие, сподели Цацаров като вметна, че съгласно него повода за глобата е ЦУМгейт.

" Всеки човек има достолепие. Реших, че упражненията с името ми за това кой е отговорен за всички неудачи в страната ми пристигнаха допълнително. Върху мен се изляха какви ли не словоизлияния за отговорността на 3-4 души. Достатъчно ми беше да чуя, че аз и още един сътрудник сме отговорни за Шенген, за мониторинга, защо ли не ", изясни Цацаров претекстовете си да се отдръпна. Обвиненията идвали от съпредседателя на Демократична България Христо Иванов. Това е човек, от който пред премиера Бойко Борисов аз не съм чул нито една друга имитация, с изключение на репликите " Да, господин министър председател " и " Разбира се, господин министър председател ", нападна Цацаров Иванов, който бе правосъден министър във втория кабинет на ГЕРБ.

Шефът на КПКОНПИ счита, че оставките на него и основния прокурор Иван Гешев са били обрисувани като съществени червени линии, а те били упрекнати за всичко, в това число и за неудачите в енергетиката. Ако аз съм една от аргументите нещата да не вървят, корупцията да цъфти - ок, депозирам оставка и избавям терена за тези, които ме подлагат на критика, да покажат какво могат, посочи Цацаров.

След като подал оставка, при него пристигнали сътрудници на ДАНС, които го уведомили, че визитата е поради отнемането на позволява. " Не е изтекла информация, никой не ме е предупреждавал скрито. Давал съм пояснения и пред прокурор за ЦУМгейт, когато се разшумя за случая ", описа Цацаров. На 14 януари допускът му е лишен с акт на зам.-председателя на ДАНС и по гледище на премиера. Не считам, че откакто 20 година съм работил като арбитър и 7 година основен прокурор, някой може да ми каже, че съм изнесъл класифицирана информация, възмути се шефът на КПКОНПИ.

Заради отнетия му допуск Цацаров не даде информация за употребявани СРС против висши обществени длъжности и други лица. Той не счита, че КПКОНПИ би трябвало да се занимава с даването на позволения за подслушване, защото в страната имало задоволително служби, които да се занимават с това. Цацаров предложи посредством законови промени отнетото имущество да се дава на министъра на финансите и да има обществена устременост за реализирането на сумите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР