Под засилена полицейска охрана, зад метални бариери десният екстремист Расмус

...
Под засилена полицейска охрана, зад метални бариери десният екстремист Расмус
Коментари Харесай

Шведски крайнодесен политик изгори екземпляр от Корана в Стокхолм пред турското посолство

Под засилена полицейска защита, зад железни бариери десният екстремист Расмус Палудан с шведско и датско гражданство, герой против исляма и имиграцията, изгори през днешния ден пред турското посолство в Стокхолм образец от Корана, както бе заречен по-рано, видя публицист от Франс прес, представен от организацията, написа Българска телеграфна агенция. 

Полученото от полицията позволение за този митинг разгневи Турция, която анулира планувана аудиенция на шведския министър на защитата. Това посещаване целеше да убеди Анкара да отдръпна възраженията си против влизането на Швеция в НАТО.

" Ако някой не счита, че би трябвало да има независимост на изрече, дано иде да живее другаде ", съобщи в близо едночасово слово Палудан, комуто и преди се е случвало да гори екземпляри от свещената книга на мюсюлманите.

Шведската полиция реши през вчерашния ден, че конституцията и свободите в Швеция не дават опция за възбрана на митинга му в името на публичния ред.

Днес представителят на турската президентска канцелария Ибрахим Калън осъди планувания митинг като " явно закононарушение от ненавист ".

" Разрешението за тази акция макар всички наши предизвестия значи поощрение на закононарушенията от ненавист и на ислямофобията " – написа той в Туитър. – " Нападението против свещени полезности не е независимост, а модерно безчовечие. "  

Шведският министър на защитата съобщи от своя страна, че решението за " отсрочване " на неговото посещаване е било взето взаимно с турския му сътрудник по време на срещата за Украйна в американската военна база Рамщайн в Германия. 

" Отношенията с Турция са доста значими за Швеция и ще се радваме да продължим разговора (...) при бъдеща опция ", уточни Пол Йонсон в Туитър.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР