Под влияние на западните модели, в България започна все по-широко

...
Под влияние на западните модели, в България започна все по-широко
Коментари Харесай

Какви са ползите от психотерапията?

Под въздействие на западните модели, в България стартира все по-широко да се приема концепцията за психотерапия и посещаване при психолог, без да са налице съществени душевен отклонения.

Българите осъзнават, че имат потребност от професионална помощ, когато са изгубили непосредствен човек, когато не имат вяра задоволително в себе си, когато имат проблеми с колегата.

Благодарение на психолога, човек може да огледа живота си в профил и да вземе справедливи решения за решение на избрани проблеми. Могат да се разделят с възприятието за виновност, непълноценност и съмнение.

 Психически Проблеми

Когато не се обръща внимание на психическите проблеми, те могат да прераснат в по-сериозни положения като експанзия, завист, тревога, неприязън, а те да рефлектират върху възпитанието, ценностната система и сексуалността.

 Плач

Психичните проблеми могат да бъдат оприличени на зъбобол. Когато човек изпитва болежка цялото му схващане се насочва към нея, завладява мислите му, черпи от силата и замъглява мозъка му.

Психологията лекува тази болежка и оказва помощ да се възвърне реалистичният взор върху нещата от живота. Тя е като учебно заведение за душевно успокоение, което ни оказва помощ да свържем духовното с материалното.

Българинът беше привикнал да споделя психологичните си терзания единствено с близки и другари, само че техните препоръки и поддръжка не могат да повлияят световно на проблемите му, заради две съществени аргументи.

Първата е, че не може да се подсигурява дискретността на въпросния другар, по този начин една съкровена загадка може да се трансформира в пикантна клевета.

Втората е, че въпросният непосредствен може да се отнесе несериозно към казуса. Когато човек не е обиден директно от дадена обстановка, рядко съумява да даде верен съвет.

При психотерапията, всичко споделено с лекаря си остава загадка. В процеса на работа, доктор и клиент избират взаимно способи за справяне с казуса. като всеки метод е строго самостоятелен и съгласуван с личностните характерности на клиента.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР