Под строгите санкции на САЩ и ЕС са не само

...
Под строгите санкции на САЩ и ЕС са не само
Коментари Харесай

„Ние нищо не нарушаваме“: Европа постъпи хитро с Русия

Под строгите наказания на Съединени американски щати и Европейски Съюз са освен петрола, газа, въглищата, само че и златото. Швейцария също поддържа ембаргото - локалните компании получиха възбрана да купуват благородния метал. Но, както се оказа, там са закупени кюлчета за десетки милиони долари - заради внимателно оставена дупка в законодателството. Има и други малки врати, които разрешават на Запада да търгува с Москва, като че ли нищо не се е случило.

Отказаха се от правилата си

Съветът на Европейски Съюз наложи ембарго върху златото още през април предходната година. „ Ние в действителност забраняваме най-важния експорт на Русия след силата “, сподели Жозеп Борел, началник на европейската дипломация.

Ставало дума за покупка, импорт или прекачване - директно или индиректно - на злато с съветски генезис, както и на бижута. Швейцария се причисли към глобите през август.

Това изненада интернационалната общественост. Исторически Женева е била неутрална във всеки спор и е построила система за контролиране, която пази тайната на банковия и стоковия бранш.

" Юридически самостоятелни "

Швейцарските компании обаче подцениха възбраната.

„ Опън Минерал “, записана в Абу Даби преди година и напълно притежавана от основаната в Цуг компания-майка със същото име, е внесла шест колета на стойност 44 милиона $ в ОАЕ от август до януари, съгласно „ Файненшъл Таймс “

Подобни транзакции, както се оказа, са напълно законни заради пропуски в законодателството.

Държавният секретариат по икономическите въпроси изясни: „ Изискванията за наказания не се ползват за юридически самостоятелни дъщерни сдружения в чужбина. “

„ Сделката на „ Опън Минерал “ в ОАЕ е още едно доказателство, че търговците имат схеми за търговия с съветски нефт и злато “, отбелязва „ Файненшъл Таймс “.

Само на хартия

Швейцарският търговец на нефт „ Парамаунт Енерджи “, който има основаната в Дубай компания-дъщеря със същото име, продължава да продава съветски недопечен нефт от източното пристанище Козмино.

Освен това на цена, по-висока от тавана, избран от Г-7. Оправданията са същите: " юридическа самостоятелност ".

Както показва швейцарската неправителствена организация „ Публично око “, и в двата случая би било рационално да се изследва връзката сред организациите. Тъй като " напълно явно е, че законната разлъка съществува единствено на хартия и всички решения, несъмнено, се вземат в Женева. "

" Всичко е чисто "

Според митническата администрация през май 2022 година в Швейцария са импортирани към три тона злато на стойност 200 милиона $. Благородният метал идва от Англия (която незабавно се причислява към ембаргото), а документите съдържат информация за съветския му генезис.

В Лондон също бяха тествани петролни схеми. От януари до юли 2022 година във Англия са доставени първични материали от Русия за 275 милиона $. Дойдоха кораби от Холандия, Германия, Белгия, Полша. Формално законите не са нарушени, защото за вносител се смята изпращащата страна, а не производителят.

Британските депутати се възмутиха и желаеха да се затвори малката врата. Но нещата не стигнаха по-далеч от това - " глобените " покупки бяха пуснати в придвижване.

В началото на 2023 година Лондон беше заловен от внезапно нарастване на доставките от най-голямата петролна рафинерия в света „ Джамнагар “ на западния бряг на Индия. Суровините там са съветски.

Те замениха директния импорт с косвен и не престават да поддържат съветската промишленост, възмути се вестник „ Телеграф “.

Всъщност цяла Европа към този момент повече от година купува " неразрешения " нефт през страните " перачи ". Има най-малко пет такива Китай, Индия, Турция, ОАЕ и Сингапур.

Износът на недопечен нефт от Русия за тях набъбна със 140% в обемно изражение. Сумата за годината е рекордните 74,8 милиарда евро, 70% от общата сума.

И оттова черното злато се популяризира в Европейски Съюз. Според оценките на „ Кеплер “ европейците са купили " изпран " санкционен нефт от трети страни за 42 милиарда евро.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР