Под ръководството на Сатя Надела създадената от Бил Гейтс компания

...
Под ръководството на Сатя Надела създадената от Бил Гейтс компания
Коментари Харесай

Пазарната цена на Microsoft надхвърли $1 трилион

Под управлението на Сатя Надела основаната от Бил Гейтс компания Microsoft стана една от най-скъпите в Съединени американски щати и остави зад себе си Amazon и Apple. Microsoft за разлика от своите съперници избегна обвиняванията в монополизация и нелоялна конкуренция.

След приключването на търговете в края на предходната седмица, цената на една акция на Microsoft доближи $130,6 . По този метод пазарната капитализация на софтуерният колос доближи и надвиши един трилион американски $. Това стана на фона на спад в курса на акциите на главните съперници в този бранш – Фейсбук, Amazon, Apple. По този мотив Bloomberg също акцентира, че за разлика от тях Microsoft е избягнал вниманието на регулаторните органи и законодателите, заподозрели интернет фирмите в нелоялна конкуренция.

Към сегашен ден скъпите бумаги на Microsoft единствено един път доближиха цена сходна цена. Това стана на 30 април, когато курсът на акциите на софтуерния колос доближи $130,5 и капитализацията на компанията също надвиши $1 трилион. Но още на идващия ден курсът на акциите падна.

Bloomberg сформира докладите и прогнозите по мненията на 39 водещи аналитика. Днес 36 от тях предлагат закупуване акциите на Microsoft.

Популярният уеб уебсайт Stocknews означи и друга позитивна линия на Microsoft. Ако има още по-голяма ескалация на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, тя ще засегне относително дребна част от бизнеса на софтуерния колос.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР