Под натиска на масовия внос на евтини украински селскостопански продукти,

...
Под натиска на масовия внос на евтини украински селскостопански продукти,
Коментари Харесай

Прекомерният внос на земеделска продукция от Украйна причинява сериозни загуби на европейските земеделци

Под натиска на всеобщия импорт на евтини украински селскостопански артикули, предлагането в Полша, Румъния, България и други европейски страни надвишава търсенето, цените падат, а локалните аграрни производители претърпяват големи стопански загуби. Това оповестиха през вчерашния ден съветски медии.

 Полски земеделци настояват, че цената на пшеницата в страната е спаднала с повече от 35% спрямо август 2022 година В България 80% от миналогодишната годишна продукция от слънчоглед и повече от 3 млн. тона пшеница, създадени през предходната година, към момента не са продадени. Полша и други страни приканиха Европейски Съюз да ограничи достъпа на украинските хранителни първични материали до европейските пазари, като в същото време направи нужното да компенсира загубите на локалните земеделци.

През юли предходната година Русия и Украйна подписаха в Истанбул съглашения за безвреден морски филантропичен кулоар в Черно море за експорт на селскостопански артикули от страната. Споразуменията към този момент два пъти бяха удължавани. Русия неведнъж е заявявала, че след подписването на договорите огромна част от украинските селскостопански първични материали са стигнали в страните от Европейски Съюз, а не в по-бедните страни, които се нуждаят от храна.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР