Почти всяка домакиня, която иска да изненада гостите си с

...
Почти всяка домакиня, която иска да изненада гостите си с
Коментари Харесай

Евтина баница с газирана вода

Почти всяка стопанка, която желае да изненада гостите си с вкусна баница, взема поради и времето и разноските по приготвянето ѝ.

Обикновено тези два фактора мъчно могат да бъдат съчетани, само че в случай че разполагате с газирана вода можете елементарно, бързо и на ниска цена да приготвите чудесна баница. Ето два разновидността според от това дали предпочитате сами да си приготвите корите или да употребявате подготвени:

Баница с подготвени кори

Необходими артикули: 500 г подготвени кори, 3/4 ч. ч. олио, 200 г сирене, 4 яйца, 1 дребна бутилка газирана вода, 1 ванилия.

Начин на подготвяне: Намазнява се неголяма тавичка и в нея се подреждат корите за баница. Това става, откакто рулото с корите се нареже напречно на обособени части с дебелина към 4 см., които се подреждат напречно с отреза нагоре в съда. Трябва да са ситуирани компактно едно до друго.

 Точена Баница

Поливат се с половината олио и се оставят да се запекат. Разбитите яйца се смесват със сиренето, останалото олио и газираната вода и с тази примес, до момента в който още шуми от содата, се поливат корите, които към този момент са се запекли.

Баницата се оставя да се допича, след което се поръсва с ванилията. Поднася се с кисело мляко и по избор може да бъде поръсена и с пудра захар.

Обикновена баница с ръчно направени кори

Необходими артикули за тестото: 1 кг брашно, 1 яйце, 1 с. л. олио, 1 с. л оцет, 1 щипка сол, 300- 400 мл вода.

 Права Баница

Необходими артикули за плънката: 250 г сирене, 3 яйца, 50 г кисело мляко, 100 мл газирана вода.

Начин на подготвяне: Всички артикули за тестото (без яйцето)се смесват и от тях се замесва тесто, което би трябвало да е безпрепятствено, само че с мехури и шупли. Нарязва се на дребни елементи, от които да бъдат завършени топчета.

Всяко топче се намазва с малко олио и се оставя да престои 30 мин., като се покрива с забрадка или фолио. След като изтече нужното време, топчетата се разточват и се оставят леко за позасъхнат.

Нареждат се поредно в задоволително огромна за задачата тава, която е авансово намазана с масло. Всички артикули за плънката също се смесват, като яйцата се разрушават, а сиренето се настъргва. Всяка кора се напръсква с масло и плънка.

Плънката може да бъде поставена през 1, 2 или 3 листа. С масло обаче би трябвало да е намазан всеки лист. Така приготвената баница се поръсва цялата с масло и разрушеното яйце и се пече в авансово загрята фурна на 220 градуса.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР