Почти всички жители на най-населения индонезийски остров - Ява -

...
Почти всички жители на най-населения индонезийски остров - Ява -
Коментари Харесай

Почти всички жители на индонезийския остров Ява са с антитела срещу ковид

Почти всички поданици на най-населения индонезийски остров - Ява - имат антитела против ковид, които се дължат на композиция от предходна зараза и имунизация против вируса, съобщи Ройтерс, като се базира на проучване, поръчано от държавното управление.

Изследването е осъществено предишния месец и обгръща 2100 поданици на остров Ява, дом на 150 милиона индонезийци, и на най-популярната туристическа дестинация в страната – остров Бали.

Резултатите демонстрират, че 99,2 % от хората имат антитела против ковид, а количеството антитела при 6 на 100 от изследваните се е нараснало по отношение на декември.

Панду Рионо, епидемиолог в Индонезийския университет, провел проучването в съдействие с министерството на опазването на здравето, през днешния ден сподели пред Ройтерс, че регистрираното покачване се дължи на усилването на акцията за бустерни дози в страната.

През февруари разпространяването на разновидността Омикрон докара до внезапен скок на новите случаи в Индонезия, само че по-късно инфекциите доста понижиха. Около 60 % от 270-милионното население на Индонезия са били имунизирани.

Изследване от декември, извършено измежду 22 000 души от цялата страна, демонстрира, че по това време антитела са имали 86 % от популацията.

Индонезия, в която живеят 13 % от мюсюлманите по света, наскоро облекчи ограниченията против ковид и анулира карантинирането на задгранични туристи, както и наложената в продължение на две години възбрана за обичайното всеобщо овакантяване на страната по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Резултатите от последното проучване се приближават до тези във Англия, където към средата на предишния месец антитела са имали съвсем 99 на 100 от пълнолетните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР