Почти всеки човек започва деня с чаша кафе. Това не

...
Почти всеки човек започва деня с чаша кафе. Това не
Коментари Харесай

Кафето сутрин нарушава метаболизма

Почти всеки човек стартира деня с чаша кафе. Това не е единствено утринен обред, а нужда за бързо пробуждане, за повишение на тонуса и основаване на положително въодушевление за идния ден.

Според учени от университета в Бат, Англия обаче кафето на пробуждане е нездравословно за здравето, тъй като въздейства отрицателно на метаболитните процеси.

За феновете на ароматната напитка това звучи напряко еретично, само че екипът от експерти е подхванал проучване на кръвта на 29 участници в опит, търсейки връзка сред равнището на инсулин и пиенето на кафе заран. И резултатът демонстрира недвусмислено, че в действителност по този начин обичаната наложителна утринна напитка - кафето, нарушава метаболизма.

Експериментът включвал кафе със захар след къс сън. Калориите били планувани да са като на една закуска. След това последвали няколко събуждания на участниците за изпиване на чаша черно кафе и някаква друга напитка със сладостен усет.

Изследванията при тези опити потвърдили, че нередовният сън и кафето са повлияли зле на кръвната захар. Нейното покачване е било доста, цели 50 %.

Изводите, които са направени след опита, съдържат няколко пункта. Единият е, че човешкият организъм не може да усвоява глюкоза незабавно след ставане от сън. Това значи, че началото на деня не би трябвало да стартира с чаша кафе, а със закуска, с цел да си сведат до най-малко рисковете за здравето.

 Кафето заран нарушава метаболизма

Друг извод е, че кафето не се усвоява добре, в случай че се приема незабавно след сън и в действителност то губи ободряващия си резултат, когато се приема погрешно.

Освен това чаша кафе на гладно работи разрушително на стомашната лигавица и може да провокира разнообразни по степен дразнения до неприятни хронични болести на храносмилателния тракт, каквито са гастритите.

Сутрешен логаритъм за реализиране на пораждащ резултат с кафето

Категоричният отговор гласи, че денят би трябвало да стартира с пълноценна храна. А ободряващият резултат, който се търси с чашата кафе, може да бъде реализиран и в случай че то се пие по време на закуската или след нея.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР