Почти цял Истанбул се оцвети в червен цвят на COVID-19

...
Почти цял Истанбул се оцвети в червен цвят на COVID-19
Коментари Харесай

Истанбул се оцвети в червено върху COVID картата

Почти цялостен Истанбул се оцвети в червен цвят на COVID-19 картата на Турция заради увеличение на случаите на инфекциите с разновидността Омикрон, заяви турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Турският министър на опазването на здравето също предизвести нощес, че " Истанбул се намира в центъра на повишаването на случаите, произлизащо от разновидността Омикрон ".

" През последните три седмици в цяла Турция броят на хоспитализациите се е нараснал с 6,2 %. В интензивните отделения и при интубациите няма осезаемо повишаване. Жертвите на вируса в огромната си част са хора над 60 години с хронични болести ", уточни Фахреттин Коджа.
Според изнесените нощес от здравните управляващи данни за последното денонощие общият брой на новите инфекции с ковид в Турция е бил 61 727 при 384 хиляди направени теста, а 173 души са умряли от вируса.

Експерти предизвестяват, че поради разпространяването на този вид на ковид случаите ще набъбнат още повече .

" Неизбежно е повишаването на новите случаи ", съобщи проф. Съла Акхан, експерт по инфекциозни заболявания. Тя се причисли към позицията на Световната здравна организация, съгласно която е неправилно схващането, че разновидността Омикрон предизвиква по-леко протичане на болестта.

Според Акхан това усещане евентуално се основава от метода, по който протича заболяването при хора, които са имунизирани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР