Почти две трети от жителите на европейските градове подкрепят забрана

...
Почти две трети от жителите на европейските градове подкрепят забрана
Коментари Харесай

63% от европейците искат забрана на бензинови и дизелови автомобили

Почти две трети от жителите на европейските градове поддържат възбрана за продажба на нови бензинови и дизелови коли след 2030 година, съгласно ново изследване на YouGov, представено от Българска телеграфна агенция.

Онлайн изследването е извършено измежду хора от 15 града в 8 страни, сред които Париж, Будапеща и Лондон, дали поддържат прекратяването на продажбата на бензинови и дизелови коли. Най-голямата поддръжка идва от Рим, където 77% от хората желаят в бъдеще да се продават единствено коли, негенериращи излъчвания, заяви Евронюз. Средно 29% от хората, живеещи в тези градове, споделят, че се опълчват на концепцията, а 8% споделят, че не знаят.

Това лято Европейската комисия е подготвена да предложи по-строги ограничавания на излъчванията от транспортните средства. Поетапното унищожаване на колите с мотори с вътрешно горене е една от опциите, които се преглеждат в идния обзор на стандартите за CO2 от леки и лекотоварни коли.

По-рано тази година Дания, Белгия, Ирландия и шест други страни от Европейски Съюз също настояха комисията да дефинира дата за етапа на моторите с вътрешно горене.

Transport & Environment (T&E), основана в Брюксел акция, упълномощила изследването, споделя, че това демонстрира, че европейците са подготвени да преминат към " подвижност с нулеви излъчвания ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР