Почивката през зимата по-скъпа, колко скачат цените? Зимният туризъм ще

...
Почивката през зимата по-скъпа, колко скачат цените? Зимният туризъм ще
Коментари Харесай

Почивката през зимата по-скъпа


Почивката през зимата по-скъпа, какъв брой скачат цените? Зимният туризъм ще нарастне у нас, като туристическите услуги през този сезон се чака да се усилят с още 20-30%.
Туристическите услуги през зимния сезон
(в Смолянска област) се чака да нарастнат с още 20-30 %, прогнозира на конференция през днешния ден Георги Пампоров, ръководител на Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори.

Според него покачването  е обяснимо, защото зимният туризъм е извънредно подвластен от цените на енергоносителите, а и хотелиерският и ресторантьорски отрасъл директно изпитват последствията от инфлационната вълна.
Малките туристически обекти в планинския
район към този момент се запасяват, съгласно Пампоров, с не толкоз поскъпналите дърва и пелети.  Цените на хотелските услуги в региона за зимата към този момент не са ясно обрисувани, тъй като на този стадий се вършат
резервации най-вече за Коледа и Нова година,
когато ваканционните пакети са по-скъпи от междинните за сезона равнища. Очакванията на хотелиерите са за повече резервации в последния миг, каквато наклонност се следи в последно време.

Летният туристически сезон в област Смолян мина при приблизително равнище, с мудно пускане при започване на летните месеци и повече туристи през август и септември, обобщава Пампоров.
Туристическите услуги в района са поскъпнали
приблизително с 20-30 % през лятото, към които ще се прибави и предстоящото покачване на цените през зимата.

След извънредно мощния летен сезон през 2021 година, когато опциите за задгранични ваканционни пътувания бяха лимитирани, хотелите и туристическия отрасъл в региона
в този момент регистрират последствията от постковид интервала,
съгласно данни на хотелиерския съюз. Плановете за зимния интервал са свързани и с метеорологичните прогнози, очаквайки задоволително снежен интервал, прецизират хотелиери.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР