Почитаме св. Архангел Михаил, честито на имениците В работна атмосфера

...
Почитаме св. Архангел Михаил, честито на имениците В работна атмосфера
Коментари Харесай

Кой как черпи от пловдивските именици

Почитаме св. Архангел Михаил, честито на имениците

В работна атмосфера на Халкидики ще означи през днешния ден имения си ден общинският консултант Ангел Ангелов. Той ще почерпи с обяд приятелите си, като преди този момент по традиция ще отиде на черква и ще възпламени свещ. Пожелавам си доста здраве на мен и на всички именици. Нека светецът да ни закриля, съобщи Ангелов.

Бившият началник на полицията в града под тепетата Ангел Рангелов ще чества с внуците си. Единият от тях носи неговото име, а другият се споделя Мариян. Директорът на Етнографския Ангел Янков ще почерпи сътрудниците си в музея, а вечерта ще вдигне наздравица със фамилията си и другари. " На имения ден се уважава светецът. На масата наложително би трябвало да има Архангелова пита и да се възпламени свещ. Свети Архангел Михаил е този, на който при подялбата на света се паднали мъртвите души. Той взима душата на умиращия, подавайки му нормално ябълка. По тази причина той бива възприеман от популацията като ангел на гибелта и отсам идват националните му названия - душовадник ", подсети господин Янков.

Новото попълнение във вестник " Марица " Ангелина Димитрова също чества през днешния ден. Други известни именици под тепета, които ще вдигнат наздравица на Архангеловден, са секретарят на община Пловдив Ангелина Топчиева, някогашният кмет на регион " Централен " Райна Петрова, членът на съвета на шефовете в Ботев Пловдив Ангел Палийски, някогашните футболисти Михаил Юмерски и Михаил Ролев, откривателят на Христо Стоичков - Огнян Атанасов, предприемачите Ангел Стефанов и Ангел Батаклиев, баскетболната легенда Милко Арабаджийски и доста други.
Наздраве на всички!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР