Почистването, гладенето, миенето на съдове са мрачни, но са необходими.

...
Почистването, гладенето, миенето на съдове са мрачни, но са необходими.
Коментари Харесай

10 домакински задължения, за които отделяме много време, за които можете да не се притеснявате

Почистването, гладенето, миенето на съдове са мрачни, само че са нужни. Вярно е, че в опит да реализират съвършена непорочност, хората от време на време толкоз се увличат от процеса, че прекарват прекалено много време или даже скапват нещата.

Разбира се, нашият съвет е систематизиран, защото честотата на разчистване зависи от разнообразни фактори: местоположението на жилището, броя на членовете на фамилията, наличието на домашни любимци.

1. Измийте дървените подове с доста вода

Водните и дървените подове не са доста другарски настроени. Това не значи, че подовете въобще не би трябвало да се мият, просто прекалено много течност може да остави петна по повърхността. И в случай че има пукнатини в дъските, влагата ще проникне под покритието и може да съсипе пода.

2. Постоянно почиствайте тоалетната с артикули, съдържащи хлор

Ако водопроводът наподобява чист и не се виждат петна, не мийте продукта още веднъж. Веднъж седмично е задоволително. Всъщност тоалетната никога не е най-мръсното място в къщата и прекомерно честото потребление на артикули, съдържащи хлор, може да бъде рисково за здравето. И сигурно не би трябвало да смесвате хлор с други субстанции, с цел да не се окажете с избухлива примес от разнообразни химикали.

Между другото, известните таблетки за разчистване на тоалетни, съдържащи хлор, могат да скапват водопровода ви и да доведат до течове.

3. Отстранявайте праха със суха забрадка всеки ден

Първо, суха забрадка може да повреди мебелите, защото на повърхността ще се появят микроскопични драскотини. На второ място, прахът няма да се утаи върху материята, а ще се издигне във въздуха и ще се реалокира на друго място.

За да спестите време за разчистване на горните повърхности на шкафовете, можете да ги покриете с пергамент за печене и да сменяте прашния лист с нов на всеки няколко седмици.

4. Редовно избърсвайте огледалото за баня с продукта

Честото потребление на препарат за разчистване на стъкла може да повреди подложката на огледалото или даже да го накара да изчезне изцяло. Надуването на течност непосредствено върху огледалото също не е добра концепция. Всички артикули би трябвало да се нанасят върху парцал.

5. Изчиствайте праха от книгите при всяко разчистване

Що се отнася до лавиците с книги, хората нормално просто избърсват бодлите на Талмудите със суха забрадка. Но тази процедура може да повреди книгите, не трябва да го вършиме. Книгите се почистват на всеки 3-4 месеца, те просто се избърсват усърдно с мека забрадка.

6. Разтриване на повърхности от неръждаема стомана

Домакинските уреди и хигиеничен фаянс, направени от неръждаема стомана, са същински магнит за петна. Всеки отпечатък или капка вода незабавно притегля вниманието. Но не би трябвало да бъдете ревностни, когато почиствате такива повърхности.

За поддържане на неръждаема стомана не се предлага потреблението на артикули, съдържащи хлор или алкохол. Първият ще повреди повърхността на продукта, вторият може да докара до обезцветяване.

7. Измивайте нв фурната прекомерно постоянно

Ако употребявате устройството рядко, не е належащо да го почиствате повече от един път месечно. Прекомерната приложимост на нападателни сътрудници може да повреди продукта и да докара до строшаване.

8. Постоянно миене на ледник

За да се отървете от неприятната миризма, можете да поставите резервоар със сода за самун или няколко употребявани торбички чай на рафта. Ментата или зеленият чай ще работят добре.

9. Пране на ръка деликатни предмети

Можете просто да накиснете облеклата в студена вода с прахуляк за пране за към половин час и по-късно деликатно да се набръчкате и да ги разклатите във водата. Съгласете се, това е доста по-лесно, в сравнение с да избършете мръсотията на ръка.

10. За разчистване на тигани и тенджери

Мазнините и изгорелите части храна са сложни за разчистване. Понякога почистването на една тава лишава повече време, в сравнение с измиването на цялостен куп чинии. Но можете просто да напълните мивката с топла вода, да добавите малко препарат и да изпратите мръсните съдове там след готвене.

11. Изстържете пластмасовите контейнери

Не се предлага интензивно триене на пластмасовите контейнери, като се пробвате да ги почистите от всмуканите линии. Повърхностните пукнатини и драскотини са идеалните места за напредък и разпространяване на бактерии.

За да предотвратите оцветяването на соса или соса в профил на контейнерите, най-добре е просто да не поставяте гореща храна в тях. Това освен поврежда продукта, само че може да докара и до образуването на нездравословни субстанции. За да избегнете заличаване на мазнини и останки от храна на ръка, можете да облицовате вътрешността на съдовете с хартия за печене или фолио.

12. Енергично вакуумирайте килимите

Достатъчно е да почиствате килима 1-2 пъти седмично. Но какво прави всеки, в случай че види парче вълна или други парчета? Точно по този начин, вадят прахосмукачка и още веднъж почистват всичко. Малко хора знаят, че една и съща вълна може елементарно да бъде отстранена от килима с мокра гумена ръкавица или специфична ръкавица за разресване на животни

Опитвате ли се да почистите жилището си до искра или почиствате по-лесно? Може би имате лични трикове, с цел да опростите живота си?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР