Почина Джордж Сегал - музикантът, превърнал се в актьор, който

...
Почина Джордж Сегал - музикантът, превърнал се в актьор, който
Коментари Харесай

Почина комедийният актьор Джордж Сегал

Почина Джордж Сегал - музикантът, трансформирал се в артист, който през 1966 година беше номиниран за премия " Оскар " за ролята си в " Кой се опасява от Вирджиния Улф ", оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

87-годишният артист издъхна в дома си в Санта Роса, щата Калифорния, от затруднения след сърдечна интервенция, заяви брачната половинка му Соня Сегал.

Джордж Сегал се прочу най-вече като комедиен артист и бе една от най-ярките звезди на екрана през 70-те години на предишния век. Но една от най-знаменитите му функции е в трагичния " Кой се опасява от Вирджиния Улф ". Той бе последният жив артист от четиримата, номинирани за осъществяванията си във кино лентата - Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън за основните функции и Санди Денис и Сегал за поддържащите функции. Жените бяха удостоени с " Оскар ", а номинираните мъже - не.

За по-младата аудитория той е прочут с превъплъщението си в облика на издателя Джак Гало от сериала на Ен Би Си " Само за фотография " и като Албърт " Попс " Соломон в " Семейство Голдбърг ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР