Почетен орден връчи президентът Румен Радев на главен комисар Николай

...
Почетен орден връчи президентът Румен Радев на главен комисар Николай
Коментари Харесай

Радев пенсионира шефа на пожарната с почести

Почетен медал връчи президентът Румен Радев на основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Поводът - последният му работен ден отпред на пожарната работа.

В петъчния ден пред централата на ГДПБЗН бе публично открит монумент на Юрий Захарчук - пълководец на софийската пожарна команда преди 9 септември, разгласен за пожарникар на XX век.

" Днес, на тази дата, е мотив да поздравим основен комисар Николов за неговия дълъг професионален път, извървян с безрезервност и достолепие. Имам достойнството да познавам основен комисар Николов още когато бях пълководец на Военновъздушни сили. От взаимната ни работа от пожари до наводнения, постоянно съм се възхищавал на неговия професионализъм "

Иновативност и изявени организаторски и лидерски качества - по този начин дефинира професионалния път на комисар Николов още президентът. И акцентира - оставено е едно почтено завещание.

" Срещнах се със страхотни хора, срещнах се с доста положителни другари. Даде ми доста тази работа. Но най-много познанствата, положителните екипи в Главна дирекция ", разяснява пред медиите Николов.

Един от заместник-председателите на пожарната, най-малко краткотрайно, ще поеме директорското място. 

Името му обаче публично ще бъде оповестено от вътрешния министър Иван Демерджиев, отговори на въпрос на News.bg Николов.

" В региона, в която мога да бъда потребен ", разгласи бъдещите си професионални проекти той, неуточнявайки обаче политическа ли ще бъде окраската на идните пред него задължения.

Поводът за тържественото събитие, с изключение на последния работен ден и рожден подобен на дългогодишния началник на пожарната, бе откриването на монумент на Юрий Захарчук, дело на скулптора и сегашен ръководител на Народното събрание Вежди Рашидов.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР