Победната серия на Левски Лукойл от началото на сезона в

...
Победната серия на Левски Лукойл от началото на сезона в
Коментари Харесай

Левски, без спирка, продължава да бие в първенството

Победната серия на Левски Лукойл от началото на сезона в НБЛ продължава и към този момент се простира в четири следващи мача. “Сините” взеха своето и при гостуването си на Спартак Плевен, побеждавайки със 109:75 в зала “Балканстрой”. Това бе най-резултатната среща на столичани, които остават отпред на класирането с четири победи в четири дуела. Загубата пък бе втора поредна за домакините, чийто баланс към този момент е 2-2.

Петима баскетболисти на Левски Лукойл приключиха с двуцифрен точков актив, като №1 по този индикатор бе Христо Захариев с 22 точки за 27 минути. Куон Чийтъм влезе добре в ролята на запаса с 22 точки за 21 минути, до момента в който Чавдар Костов вкара 15, а Йордан Минчев и Райън Райт прибавиха по 11 точки всеки. Тити Папазов завъртя целия си състав, като никой не игра повече от 25-26 минути.

Гостите бяха безапелационни през цялото време, печелейки първата част с 35:19, а вторите 10 минути също бяха резултатни, с цел да се стигне до 60:43 на почивката. Левски Лукойл подвигна оборотите след подновяването на играта и осъществя съвсем два пъти повече от Спартак в тези 10 минути, увеличавайки преднината си до 88:58 преди последната част, в която бяха добавени още четири точки към разликата за финалния резултат от 109:75.

Димитър Маринчешки игра цялостни 40 минути без промяна и бе най-хубав за Спартак с 23 точки и 11 битки, до момента в който Мартин Маринов и Константин Коев прибавиха надлежно 12 и 11 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР