Победата“ на Путин побеждава путинизма в Европа. Путинизмът в Русия

...
Победата“ на Путин побеждава путинизма в Европа. Путинизмът в Русия
Коментари Харесай

``Победата`` на Путин побеждава путинизма в Европа |

„ Победата “ на Путин побеждава путинизма в Европа. Путинизмът в Русия си остава проблем на руснаците. Нахлулите в Украйна съветски войски се чудят дали те имат някакво отношение по този въпрос.

От 00:00 ч на 28.02 рублата на международните финансови пазари има към този момент нумизматична стойност. Какво се случва с войната, която някои назовават „ специфична интервенция “, към 15 часа в последния ден на февруари?

В 17:30 на 27 февруари Путин разгласи цялостна бойна подготвеност на съветските сили за стратегическо нуклеарно въздържане, т.е. на нуклеарните такива. Министърът на защитата Шойгу и началникът на генералния щаб армейски военачалник Валерий Герасимов козируваха и досега 18 полка от стратегическите мобилни междуконтинентални балистични ракети Топол М стоят на огневи позиции и чакат последващи команди. Във всеки един от тези полкове има по 12 пускови установки с боекомплект от две междуконтинентални балистични ракети с нуклеарни бойни глави, всяка от които с по 8-10 разделящи се бойни елементи с мощ от по 10-20 килотона равностоен тротилов заряд.

Батальонните тактически групи с бойци от първия ешелон и въведените към края на втория ден от началото на интервенцията оперативни запаси доближиха заповяданите рубежи по четирите съществени стратегически посоки в Украйна на дълбочина 40-80-120 км. В това число е блокирана столицата Киев и втората историческа столица на Украйна Харков.

Бойните редове обаче са раздрани. Много бойни машини са изостанали. Отделни подразделения блуждаят отвън заповяданите направления. Собственият портативен ресурс от храни и гориво на доста места е привършен. Подвозът на гориво и смазочни материали и запасни елементи и елементи е нарушен. Личният състав от долните чинове все по-ясно осъзнава, че не вземат участие в следващото обучение с бойни стрелби. А някои даже прозряват, че са се оказали на територията на Украйна.

На този декор измежду персоналния състав зачестяват случаите на здрав разсъдък. Много танкове и БТР-и изостават от общия походен строй заради привършване на горивото или повреди. По-практичните екипажи по опция изливат горивото в канавките, а при удобна конюнктура го разменят с локалното население главно за самогон, украинска сланина и/или тютюн. И чакат в канавката по-нататъшни нареждания. По обособени посоки обаче са открити единични или групово анахилирани бойни бронирани и транспортни машини и разнородни артилерийски системи, а в обособени случаи и на мобилни зенитни комплекси.

В интернет се появи клип по какъв начин сръчни украински братя роми теглят с колесен трактор на заден ход съветска бойна машина на десанта (БМД-2), каквато няма на въоръжение в украинската войска.

Има и клип, в който киборг от украинската военна полиция дава упътвания на гражданското население, че най-надеждно могат да изобличат съветски граждански разузнавач като го накарат да каже „ полянця “, което кардинално нито един руснак не можел да произнесе вярно с украински акцент. Не знам по какъв начин се написа вярно думата и в началото допусках, че значи „ алкохолик “ на украински, само че в действителност след информация в речника, се оказва, че това е просто „ поничка “.

Лукашенко, в късните вечерни часове на 27.02, разгласи успех на извършения референдум за промени на конституцията на Беларусия с най-съществен акцент, че президентът на Беларус се освобождава от всякаква правосъдна отговорност вечно. Обявеният от Лукашенко по-рано 72-часов период, след който трябваше да разгласи дали армията на Беларус ще подкрепи военно Путин, изтече.

По FOX оповестяват, че през вчерашния ден в Овалния кабинет още веднъж се е наложило Държавният секретар Блинкен и Секретарят по защитата Остин да изясняват на Байдън какво е това Украйна и къде се намира. Пак съгласно FOX, което не е обаче доказано от CNN, неназован натовски боен специалист е споделил хипотезата в Брюксел, че хибридната война на Путин върви към хибридния си край. Тази догадка към този момент е под ембарго за пред медиите.

В изнесения под земята команден пункт за стратегическото управление на защитата на президента Радев, в локация, която не може да бъде посочена, се разисква дали съветската специфична интервенция в Украйна не води към хибридна война в Европейски Съюз, дали при тези условия България следва да поддържа хибриден неутралитет и дали на празненствата по отношение на 3 март Янев (ако не е към този момент уволнен) да се появи в униформа или граждански, дали да сервира букет на съветската посланичка или да се ограничи с кимване от отдалеченост.

В Youtube демонстрираха по какъв начин кабеларка от прилежащо с Украйна съветско градче излъчва на всичките си канали видеото, в което съветски военен катер приканва по рупора украински гарнизон на Змийския остров край Одеса да се съобщи, при което зад кадър се чува: „ Руски военний корабль, иди на хуй “.

Зеленски кандиса за начало на договарянията, само че по неофициални данни същинската работа ще се отсрочи, до момента в който съветските войски не стартират всеобщо да се предават в плен. За присъединяване в договарянията Путин дефинира настоящия министър на културата на Русия – Медински – историк, необятно прилагащ и налагащ научните способи на Барон Мюнхаузен, путинист от най-висока проба.

В украински чат се среща хипотезата, че България, в границите на общата военна помощ от страна на Европейски Съюз към Украйна, ще даде бойни самолети МИГ-29 и СУ-25.

Пак по непотвърдени данни от украинските чатове сред Шойгу и Герасимов към обяд през днешния ден се е стигнало до полемика не по правилник и на високи тонове дали Герасимов би трябвало да носи със себе си, когато върви до тоалетната, комплекса от апаратурата на началника на генералния щаб, с която се ретранслират командите от нуклеарното куфарче на Путин към силите за нуклеарно въздържане на Русия и дали екипажите на пусковите установки на огневите позиции могат да напущат машините, с цел да пикаят.

В сходни случаи Милошевич обичаше да следва максимата „ направи по този начин, че всяко зверче да остави следите си върху снега “.

Днес рано сутринта централната банка на Русия за повторно през този месец увеличи главния лихвен % от 9.5% на 20%. Сайтът на аналитико-финансовата формация РБК е недосегаем, заради глоба от роскомнадзора (регулатора на мрежите в Русия) поради зародила в чата на уеб страницата полемика дали това значи неотложно нулиране на финансовата система на Русия. Изказали се противоположни отзиви поради следствията на това решение върху пенсионния фонд, върху средствата в рубли на централната банка, изобщо върху ресурса от рубли на централната банка, и за вероятното отражение на това събитие върху кредитната политика на комерсиалните банки.

Към момента към 150 000 съветски туристи са отвън страната, главно в Европа. Възможностите им за връщане е само с полети през Дубай, Алмати, Исламабад, и като краен вид Пекин. По хуманни съображения било допустимо да се желае репатриране през Вилниюс, само че за задачата били нужни съвещания по линията на външните министерства на двете страни. Проблем било също това, че полети с сходни пасажери можели да следват само стеснен маршрут в акваторията на Балтийско море сред въздушното пространство на Дания и Полша.

------------

* Името на създателя е заменено, защото той има съображения да остане анонимен
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР