По време на зимния отоплителен сезон е нужно да сме

...
По време на зимния отоплителен сезон е нужно да сме
Коментари Харесай

Как да се грижим за стайните растения през отоплителния сезон

По време на зимния отоплителен сезон е нужно да сме деликатни със специфичната грижа за стайните растения, в противоположен случай те просто може да не го преживеят. Елементарните препоръки, дадени от специалистите, ще ви оказват помощ да разберете по какъв начин да поливате и къде е по-добре да поставите растенията в дома си.

1.            Преди да полеете цветето, би трябвало да вкарате пръста си в почвата на дълбочина от два до три сантиметра. Ако усетите лека влага, тогава растението има задоволително вода. Твърде сухата или влажна почва демонстрира незадоволително или прекалено поливане.

2.            Също по този начин е допустимо да се дефинира дали растенията получават задоволително вода, като погледнете положението на листата. Ако пожълтяват, поливането би трябвало да бъде лимитирано, само че изсъхналите кафяви връхчета на листата демонстрират нуждата от по-често и щедро поливане.

3.            Прахът по листата пречи на фотосинтезата, което е неприятно зарастенията през зимата, когато към този момент им липсва светлина. Необходимо е постоянно да избърсвате праха от листата и не забравяйте да ги пръскате.

4.            Стайните растения не би трябвало да се слагат прекомерно покрай нагреватели, с цел да се предотврати бързото изсъхване на почвата. Вместо да поставите растението на перваза на прозореца, където получава повече светлина, можете да вземем за пример да го окачите покрай прозорец.

При липса на време за зимни грижи би трябвало да се пзаложи на бромелията, която не обича ярка светлина и може да мине без поливане за една седмица даже през зимата, споделят градинари.
7 растения, които можеш да отглеждаш даже в банята
Повечето домашни цветя се оправят добре в банята. Това не е сложна среда за тях, тъй като тропическите растения, които са най-вече стайни...
Прочети повече
Добре е да се знае и какво да вършиме със стайното растение незабавно откакто сте го купили от магазина. Така ще се избегне гибелта на растенията поради сложната акомодация към изменящия се микроклимат.

След покупката е значимо вярно да транспортирате растението, да го прегледате за повреди и да създадете нужните условия.

Правилно превозване

Качеството и точността на превозването дефинират какъв брой бързо цветето ще се оправи със стресовата обстановка. Не отхвърляйте опаковката, даже в случай че на открито е топло. Не се предлага закупуването и превозването на стайни растения, когато на открито е студено. Измръзването е една от главните аргументи за последващата гибел на цветята.

Адаптиране към стайна температура
Кои цветя от какво пречистват въздуха у дома?
В днешния свят е все по-обсъждано пречистването на въздуха в нашите жилища, заради огромното му замърсяване от доста неподходящи...
Прочети повече
Новото цвете не би трябвало да се слага незабавно на определеното място. Необходимо е да се даде на растението 30-40 минути, с цел да свикне със стайната температура. Експертите предлагат за това да изберете кулоар, предверие или остъклен балкон. За да протече безпроблемно стоплянето, саксията се оставя за малко покрита с фолио или хартия.

Проверка на растението за повреди

Важно е да извършите първичния обзор на растението даже в магазина: проверете стъблата, листата, венчелистчетата за вредители, тъмни петна, плака. Почвата не би трябвало да мирише на влага, образуването на плесен на повърхността й е недопустимо.

Основно поливане

Първите няколко дни не би трябвало да прекалявате с поливането на новото растение. Трябва да дадете цветето, с цел да свикне с топлината и светлината. Можете да поливате през първия ден, в случай че горният пласт на почвата е изсъхнал.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР