По време на третото правителство на премиера Бойко Борисов директните

...
По време на третото правителство на премиера Бойко Борисов директните
Коментари Харесай

Рекорд! Кабинетът "Борисов 3" отпуснал близо 10 милиарда лева за земеделие!

По време на третото държавно управление на премиера Бойко Борисов директните заплащания (субсидия на глава животно или на дка площ) възлизат на 9 901 492 783 лв.. Това демонстрира информация на Министерския съвет за интервала 2014 - 2020 година.

Сумата е рекордна за земеделските производители и надвишава всички вложения в земеделския бранш от началото на демократичните промени.

Земеделието бе изцяло опустошено при синьото държавно управление на Филип Димитров, а по-късно безусловно заличено с разбойническата приватизация по времето на Иван Костов.

С идването на Борисов се видя раздвижване в обичайно българския бранш, а близо 10-те милиарда вложени в него към този момент дават осезаеми резултати.

За последните 6 години пазарни ограничения (възстановявания по износа и промоционални стратегии – вино и пчели) са тъкмо 334 495 294 лв.

В същия интервал изплатени средства по Програма за развиване на селските региони към земеделските производители (за вложения, обезщетителни заплащания, млади фермери и др.) са 4 065 575 494 лв..

Числата напълно ясно приказват за устойчивата политика на министър-председателя Борисов към развиване на земеделието и превръщането му в държавен приоритет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР