По време на разговорите беше отбелязано постигнатото високо ниво на

...
По време на разговорите беше отбелязано постигнатото високо ниво на
Коментари Харесай

САЩ са поставили висока оценка на Тагарев за помощта за Украйна

„ По време на диалозите беше маркирано постигнатото високо равнище на съдействие сред България и Съединени американски щати в региона на защитата, напредъкът при модернизационните процеси във въоръжените сили, увеличението на средствата за защита и беше дадена висока оценка на оказаната от България помощ на Украйна. Страните бяха единомислещи, че поддръжката за Украйна би трябвало да продължи “. Това се споделя в известие на военното министерство във връзка визитата на министъра на защитата Тодор Тагарев и на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов в Съединени американски щати.

Двамата са на петдневно посещаване в Щатите, където са разговаряли в Държавния департамент с помощник-секретаря по политико-военните връзки Джесика Люис и със старшия шеф по отбранителна политика в Съвета по национална сигурност и специфичен консултант на президента Джейсън Израел.

В рамките на визитата министърът на защитата е взел участие в дискусионния формат на Атлантическия съвет, който се предаваше онлайн в специфичната онлайн платформа и обществените мрежи. Събитието беше отдадено на ролята на страната ни за увеличаване на Източния фланг на НАТО, сигурността в Западните Балкани и Черноморския район. В този подтекст министър Тагарев означи подписването на Меморандум за съгласие сред България, Турция и Румъния за основаване на Противоминна военноморска група в Черно море.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР