По време на празниците зад всеки ъгъл ни дебнат сладки

...
По време на празниците зад всеки ъгъл ни дебнат сладки
Коментари Харесай

Как да пречистим тялото си след преяждане по празниците?

По време на празниците зад всеки ъгъл ни дебнат сладки и солени изкушения, с които постоянно прекаляваме. Големите количества храна затрудняват работата на тялото и постоянно хората се оплакват от отичане, дискомфорт, болки в корема. След като се насладим и наситим на всички вкусотии, които подготвяме по празничното време, следва грижа за здравето и тялото. Пречистването би се отразило доста добре на организма. Как да го създадем?

1. Намалете количествата на храната.

Нека всяко хранене включва малко или умерено количество храна. Един от главните проблеми по време на празничните угощения е точно в огромните порции.

2. Нека храненията бъдат чести, само че порциите да бъдат дребни.

Гладуването след празниците не е належащо. Нека денят ви стартира с лека и дребна закуска (кисело мляко, овесени ядки, плод, накиснати ядки, варено яйце, изгорял пълнозърнест самун, комат сирене и т.н.) Когато закусите откакто станете от сън, метаболизмът стартира да работи. Когато пропускате първото хранене, тогава метаболизмът се забавя.

3. Пийте повече вода и чайове.

Водата и билковите питиета хидратират организма и имат детоксикиращо деяние. Увеличете приема на течности или най-малко се постарайте те да бъдат най-малко 2 литра на ден. Добре е заран откакто станете преди закуска да изпиете 250-500 мл течности (чай или вода). Към напитките си може да добавяте лимонен сок, който е богат на витамини и има детоксикиращи свойства.

4. Заменете 1 или 2 от храненията с прясно изцедени сокове или смутита.

Плодовете са прелестен метод да презаредите и пречистите тялото си. Соковете и смутитата са доста елементарно смилаема храна и по този метод давате на тялото си качествени хранителни субстанции и по едно и също време с това не го затруднявате. Към плодовите смутита може да добавяте банан, сок от ябълка, морков, портокал, мандарина, лимон, ядки, мед, мляко и така нататък

5. Хапвайте повече зеленчуци.

Те са богати на витамини и фибри. Зеленчуците може да ги консумирате във тип на салати или като смутита и сокове. Ако си приготвяте салати е значимо да не се увличате в овкусяването. Зехтин, сол и лимонен сок са изцяло задоволителни. Не използвайте тежки и мазни сосове. Смутитата може да приготвяте със зеленолистни зеленчуци, сок от магданоз, пипер, домат, целина и така нататък

6. Намалете или изцяло ограничете месото.

Пречистването ще бъде оптимално дейно в случай че за избран интервал от време се ограничите от месните артикули. Този интервал може да бъде 1 седмица, 1 месец или повече. Вслушайте се в потребностите на тялото си. Животинските протеини са нужни на организма ни, само че по време на пречистването може да ги ограничим.

7. Правете кардио-тренировки.

Всеки ден или през ден може да вършиме интензивни кардио-тренировки, с които ще изгаряте мазнини и ще детоксикирате тялото си посредством дейните изпотявания.

След като сте се насладили на празниците, подарете на тялото си детокс-период.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР