По време на последната операция за контрол на товарните автомобили

...
По време на последната операция за контрол на товарните автомобили
Коментари Харесай

Хванаха 275 шофьори без колан зад волана

По време на последната интервенция за надзор на товарните коли и рейсовете на територията на цялата страна са тествани общо 9242 моторни транспортни средства. Тя се организира в интервала 15-21 октомври по самодейност на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL и в нея се включиха всички страни-членки. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

След привършване на инспекциите и обобщаване на получените данни Главна дирекция “Национална полиция” осведоми, че в границите на акцията в страната са тествани общо 7197 товарни автомобила, при които са открити 2676 нарушавания. На 37 от тестваните МПС е наложена възбрана да продължат придвижването си.

Най-честите нарушавания са свързани с превишаване на скоростта – общо 780. 275 са установените случая на неизползване на предпазни колани, 326 от водачите са били с нередовни документи, а в други 189 от случаите транспортното средство се е оказало с нередовни документи.

За съпоставяне - при предходната интервенция за надзор на товарните коли и рейсовете, извършена през месец юли 2018 година, са тествани 7333 товарни автомобила и са открити 1880 нарушавания, като на 21 от тестваните МПС е наложена възбрана да продължат придвижването си.

В хода на интервенцията са тествани общо 2045 рейса, при които са открити общо 454 нарушавания. Статистиката сочи, че шофирането с превишена скорост още веднъж е най-честото нарушаване, за което са наложени санкции на 79 водачи. За неизползване на предпазни колани са глобени 66-ма, открити са и общо 78 нарушавания, свързани с нередовни документи на водачите или на транспортното средство.

За съпоставяне - при предходната интервенция, са тествани 1910 рейса и са открити 375 нарушавания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР