По време на първата си конференция за разработчици - OpenAI

...
По време на първата си конференция за разработчици - OpenAI
Коментари Харесай

OpenAI обяви пускането на персонализирани чатботове и GPT Store

По време на първата си конференция за разработчици - OpenAI DevDay, основателят на известния чатбот ChatGPT, разгласи, че пуска персонализирани версии на услугата си, наречени GPTs, които могат да бъдат пригодени за съответни приложения. За основаването на тези персонализирани чатботове не са нужни познания по програмираме, като е задоволително " да започнете диалог, да му дадете указания и спомагателни познания и да изберете какво може да прави ", се споделя в изказване на OpenAI.

Компанията изяснява, че примерни GPTs са налични до потребителите на ChatGPT Plus и Enterprise, като тя възнамерява в бъдеще да предложи услугата на повече консуматори. Сред тези примерни GPTs има чатбот, кадърен да дава техническа поддръжка, подобен, който може да предлага предписания въз основата на желани храни и съставки, с които разполагате, и други

Потребителите на ChatGPT Enterprise също по този начин ще имат опция да основават персонализирани чатботове за вътрешна приложимост, като ще могат да ръководят шерването на персонализирания чатбот и дали GPTs от трети страни могат да бъдат употребявани от съответния бизнес.
Реклама
" Вярваме, че в случай че дадете на хората по-добри принадлежности, те ще създадат невероятни неща. В последна сметка ще поискате от компютъра това, от което се нуждаете, и той ще направи всички тези задания вместо вас ", съобщи Сам Олтман, основен изпълнителен шеф на OpenAI, по време на конференцията.

OpenAI оповестява още, че потребителските диалози с тези персонализирани чатботове няма да бъдат споделяни с техните основатели, като, в случай че даден чатбот употребява API от трети страни, потребителите ще могат да изберат дали данните да бъдат изпращани към него. На собствен ред основателите на тези персонализирани чатботове ще могат да решат дали диалозите с тях ще могат да бъдат употребявани за образование на моделите на OpenAI или не.

OpenAI разгласи, че по-късно този месец компанията ще пусне и своя магазин, наименуван GPT Store, където ще се популяризират най-популярните персонализирани приложения, и в последна сметка ще разделя приходите с най-популярните основатели.
Подобрени модели
Освен персонализираните чатботове OpenAI сподели, че стартира прелиминарен обзор на новото потомство на своя модел GPT-4 - GPT-4 Turbo, предопределено за разработчици, като компанията възнамерява да пусне постоянна версия на модела през идващите седмици. Според компанията новият модел е по-способен от GPT-4, като може да обработи еквивалента на 300 страници в едно питане, както и има знания за международни събития до април 2023 година
Реклама
Компанията също по този начин пуска и актуализирана версия на модела GPT-3.5 Turbo, която ще бъде налична за разработчици при поискване. Приложенията, употребяващи по-старата версия на GPT-3.5 Turbo, ще бъдат автоматизирано актуализирани към новия модел на 11 декември.
Свързани публикации Създателят на ChatGPT обмисля да прави лични AI чипове 6 октомври 2023, 12:43 Може ли OpenAI да стане идващият софтуерен колос 6 октомври 2023, 06:15 Amazon ще влага до 4 милиарда $ в стартъпа за генеративен AI Anthropic 26 септември 2023, 10:07 Meta приготвя по-мощен AI, който да се конкурира с GPT-4 11 септември 2023, 15:20
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР