По време на китайско-американския стратегически диалог на високо ниво, проведен

...
По време на китайско-американския стратегически диалог на високо ниво, проведен
Коментари Харесай

Китай: Арогантното отношение на САЩ е неприемливо!

По време на китайско-американския стратегически разговор на високо равнище, извършен преди няколко дни, висши американски представители не съблюдаваха дипломатическия етикет и интернационалните дипломатически правила, приказваха по-дълго време от избраното, бързаха да гонят публицисти и се отнасяха надменно към Китай и китайската делегация, съобщи " Радио Китай ".

В тази връзка Ян Дзиечъ, член на Политбюро на Централен комитет на ККП и шеф на Отдела на Централната комисия за външни връзки разяснява, че „ Китай няма да търпи високомерното и надменно отношение на Съединени американски щати “. Разумно, благосклонно и с почитание отговаряйки на арогантността на американските представители.

Няколко дни по-късно мощният отговор на Ян Дзиечъ освен нашумя в Китай, само че и по света.

Поради предварителните спекулации, че този разговор ще бъде под напрежение, доста интернет консуматори следяха реакциите на двете страни. Но в канала на CNN, да вземем за пример, беше оповестен единствено текстът от изявлението на Антъни Блинкън.

„ Някои медии нямат храброст да разгласяват цялостното видео, а други не смеят да ви разрешат да намерите съответното наличие “.

„ Щом е разговор сред Съединени американски щати и Китай, къде е речта на китайската страна? “, разясняват потребителите.

В допълнение, американските бизнес кръгове също имат вяра, че твърдото отношение на американската страна в този разговор не е уместно и в последна сметка ще аргументи отрицателен резултат. Като поддръжници на администрацията на Байдън, бизнес кръговете като цяло не са съгласни с твърдия метод на неговата администрация по отношение на Китай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР