По време на изслушването на служебният финансов министър Росица Велкова,

...
По време на изслушването на служебният финансов министър Росица Велкова,
Коментари Харесай

Цончо Ганев обвини Асен Василев за дългова спирала, той отвърна – парите отидоха за заплати

По време на чуването на служебният финансов министър Росица Велкова, Цончо Ганев от „ Възраждане “ упрекна Асен Василев от „ Продължаваме Промяната “, че употребява Велкова за заслон по отношение на държавните разходи.

„ Вашето присъединяване (във властта) докара до това сега някогашният финансов министър да си потегля меко казаноопозорен “, сподели Цончо Ганев.

„ Факт е, че цялото това нещо, което се разяснява... Цифрите, които вие изкарахте, за следващ път потвърдиха далновидноторешение на тогавашния министър на финансите... Точно по това време се одобри далновидното и управническо решение да не теглите следващите задължения, които сега ще теглим и ще продължаваме да теглим “, разяснява той.

По думите муАсен Василев и ръководството, в което той е взел участие, са ощетили българския бюджет с сред 800 и 900 млн. лв..„ Искате цялото ви бившеуправление да се крие зад президента “, безапелационен е Ганев.

„ Ще застанете тук и ще защитавате политиките, в които ни вкарвате “, прикани той.

„ За наш позор вие приехте проект за въвеждане на еврото. Вие ни вкарарвате в още по-голяма дългова рецесия, тъй като това е плод на политиките, които ние обсъждаме през целия ден. Точно поради задълженията “, сподели още Ганев.

По думите му е нужно залагане към 16 милиарда лв. за идващите години, с цел да бъдат спазени тези политики.

„ Лъжите, които казахте от тази естрада, няма да изпращам. Ще изпращам единствено едно нещо. Политиките, за които вие говорите, са: безвъзмездни детски градини, увеличени пенсии, заем за работещи родители, да не заплащат налози. “

Той продължи да изброява:

„ Помощ за бизнеса, от позиция на по-ниски цени на електрическата енергия, увеличени заплати на учителите, увеличени заплати на хората в Министерство на вътрешните работи, увеличени заплати на хората в българската войска, увеличени заплати на лекарите и медицинските сестри “.

„ И всички тези политики са заложени в бюджета, както чухме от министъра. Този бюджет ще бъде надвишаващ като доходи, с по-малко разноски и с по-малко недостиг, който всички 240 от 240 гласувахме “, приключи Асен Василев.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР