Полярното сияние озари нощното небе в Обединеното кралство, Европа и

...
Полярното сияние озари нощното небе в Обединеното кралство, Европа и
Коментари Харесай

Полярно сияние озари нощното небе по света и в България

Полярното зарево озари нощното небе в Обединеното кралство, Европа и част от Съединени американски щати, предава The Guardian.

Във Англия пъстрите светлини са следени в залива Уитли Бей на североизточното крайбрежие, Есекс, Кембриджшир и Уокингам в Бъркшир.



Снимки: Getty images

И Ирландия оповестява, че сиянието е забелязано от нейна територия. Метеорологичната работа Met Éireann разгласява фотоси на светлините над Дъблин и над летище Шанън в графство Клер.

Говорителят на службата Стивън Диксън съобщи в петък, че макар по-кратките нощи има добър късмет полярното зарево да бъде видяно, изключително в петък вечер и най-много в Шотландия, Ирландия и елементи от Северна Англия и Уелс.

От петък в Съединени американски щати е издадено предизвестие за мощна геомагнитна стихия. Националната организация за океански и атмосферни проучвания Noaa съобщи, че бурята може да провокира северни сияния до Алабама и Северна Калифорния.

Експертите предлагат да се откри място с минимално светлинно замърсяване и да се гледа на север, с цел да се следят най-добре полярните сияния. Много от късметлиите, видели сиянието, споделят в обществените мрежи клипове и фотоси, под които изясняват, че не им е коствало доста старания да намерят добра позиция за наблюдение на явлението.

В България също се видя полярно зарево, заяви MeteoBalkans и популяризира фотоси на явлението от разнообразни краища на страната.To e разследване от мощната магнитна стихия, която се чака да удари планетата ни.

Снимка: Фейсбук Meteo Bulgaria.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР