По предложения на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Дяков на

...
По предложения на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Дяков на
Коментари Харесай

Читалище „Зора” възстанови диалога с общината след критичен прочит на годишния им отчет от общинския съветник Орлин Дяков

По оферти на общинския консултант от ГЕРБ Орлин Дяков на последната сесия докладите на читалищата бяха гласувани настрана за всяка една от културните институции. Дяков откри несъответствия в данните от доклада на читалище „ Зора ”, като да вземем за пример при записани 0 броя художествени сформира към читалището, институцията регистрира 18 изяви на художествени сформира. Вписани са изяви на духовия оркестър, а на процедура подобен към читалището няма.

Прави усещане, че вратата на читалището стои непрекъснато заключена, а ремонтираната от спонсор зала за събития съвсем не се употребява. Деклариран е доход от 400 лв. на месец при естествен наем на залата от 200 лв. на час. Всичко това обрисува картината на една неработеща културна институция, е мнението на Орлин Дяков.

По негово предложение за разделно гласоподаване, докладът на читалище „ Зора ” не беше признат. Това стана мотив за среща сред управлението на читалището със заместник-кмета по спорта и културата Енчо Енчев и Дяков. При обновения разговор сред общинските институции и „ Зора ” е реализирана спогодба, че читалището ще бъде включено към охранителната система за видеонаблюдение на общината, защото съгласно обясненията на чиновниците, страхът от хулигански набези ги принуждавал да държат постройката заключена през по-голямата част от деня.

В същия миг при разглеждането на точката на вчерашното съвещание на Комисията по просвета управлението на читалище „ Зора ” заявява готовността си за по-активно съдействие с образователните заведения в централната градска част от началото на новата образователна година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР