По време на годишната пресконференция на комисията по международната дейност

...
По време на годишната пресконференция на комисията по международната дейност
Коментари Харесай

Единна Русия на Путин готова да работи с партията на Николай Малинов

По време на годишната конференция на комисията по интернационалната активност на партия „ Единна Русия “ сенатор Андрей Климов отдели съществено внимание на България и партия „ Възраждане на Отечеството “ с ръководител Николай Малинов.

Заместник-секретарят на Генералния съвет на партия „ Единна Русия “ и ръководител на комисията на Президиума на Генералния съвет на партията по интернационалната активност Андрей Климов даде конференция отдадена на резултатите от интернационалната активност на партията през 2020 година и проектите за 2021 година.

Той означи, че се работи по няколко посоки на взаимоотношение с сътрудници от водещи политически партии от други страни, продан на опит на разнообразни интернационалните площадки с други партии, които тясно сътрудничат една с друга. Той посочи тематиката за отбрана на суверенитета и добави, че с цел да се отбрани суверенитета на Русия е най-добре, когато има не малко поддръжници, които също като тях са подготвени да се борят с разнообразни практики и вмешателства в суверенните каузи на други страни. Климов посочи, че имат такива сътрудници и са взаимодействали с тях в това число през 2020 година.

Той добави още, че партия „ Единна Русия “ има съглашения за съдействие с 50 партии от разнообразни страни, като постоянно тези партии са на ръководещото болшинство. Климов уточни още, че се работи и с млади политически структури като обърна особено внимание на българската партия „ Възраждане на Отечеството “ с ръководител Николай Малинов. Руският сенатор уточни, че е сбъднат работен контакт с партията и се надява в скоро време да дойдат на посещаване при тях.

На въпрос на представителя на ТАСС Ирина Александрова във връзка натиска, на който бе подложен Николай Малинов поради другарството с Русия и какви са били реакциите в България, Климов разяснява, че България фактически се е оказала в парадоксална обстановка, само че че те схващат и помнят обичайните връзки сред България и Русия и отношението на българския народ към тях. Той посочи, че Малинов управлява организация, която е най-голямото обединяване на приятелите на Русия и в нея влизат повече от 25 хиляди души, което е доста за България. И когато тази организация е набрала сериозна мощ и почнала да развива аналогични структури в европейските страни, то Малинов е бил задържан на съображение някакво съдействие с съветски организации и в този момент е с мярка подписка и възбрана да напуща страната. Климов уточни още, че по този начин или другояче поддръжката вътре в България е доста висока.

„ Според социологическите допитвания към 75% от популацията на България е за развиване на връзките с Руската федерация “ – съобщи сенаторът и обърна внимание, че в България идват следващите избори и това е вътрешна работа на България, само че по този начин или другояче е разбираемо, че хора, които стоят на такава платформа, която се застъпва за развиване на обичайните взаимоизгодни връзки с Русия, се употребяват с избрана известност.

Климов уточни още, че се разисква време, в което да могат да се проведат междупартийни съвещания с партията на Малинов, само че не знае дали ще го пуснат българските управляващи. Така или другояче някой от неговата партия ще пристигна и наложително ще се организира продан на отзиви, акцентира той.

„ Като цяло всички тези връзки потвърждават, че има не малко хора, включително в страните от НАТО и Европейски Съюз, които се отнасят съществено към връзките с нашата страна и са подготвени да вземат участие в това, без значение от тези гонения, които явно се случват там “, уточни още Климов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР