По-вероятният сценарий пред България е нови избори напролет. Такава прогноза

...
По-вероятният сценарий пред България е нови избори напролет. Такава прогноза
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Хартиената бюлетина - това е теснопартиен интерес на няколко формации

По-вероятният сюжет пред България е нови избори през пролетта. Такава прогноза в „ Интервюто в Новините на NOVA ” направи политологът от „ Галъп Интернешънъл ” Първан Симеонов.

„ Въпросът за оръжията за Украйна е основно символен маркер. Опит на ГЕРБ да излезе от изолацията, доста значим символен въпрос за „ Демократична България ” и Политическа партия. Хартиената бюлетина - това е теснопартиен интерес на няколко обединения ”, добави той.

„ Всичките си вършат акция. Не дай, Боже да почнат с бюджета такива неща да вършат, тъй като там е ужасно. Бюджетният популизъм е страховито нещо. И по дейностите им, и по тематичните им болшинства наподобява, че по-скоро вършат акция, в сравнение с да работят за страната ”, сподели още Симеонов.

От гледната му точка на политолог служебното държавно управление се оправя. Симеонов добави обаче: „ Най-опасното е да не вземе на хората да им хареса държавните управления в България да се назначават, а не да се избират. Това ще значи, че политическата рецесия минава в такава на демократичния модел ”, счита той.

Според Симеонов партиите смятат, че нови избори ще бъдат по-добре за тях. „ Има опция за съзряване, само че не съм сигурен дали то няма да отнеме най-малко още едни избори ”, приключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР