По тротоарите, по алеите и по пешеходните зони на Белград

...
По тротоарите, по алеите и по пешеходните зони на Белград
Коментари Харесай

Руска компания пусна тротинетки под наем по улиците на Белград

По тротоарите, по алеите и по пешеходните зони на Белград се изпълни с електрически тротинетки. Причината - съветската компания Yandex Go съумя да заеме тази бизнес ниша в сръбската столица, поставяйки редица станции със своите возила, написа eKapija. За разлика от Париж, който след референдум забрани потреблението на тротинетките, в Белград този тип превоз става все по-популярен.

От уеб страницата на съветската компания излиза наяве, че, с цел да бъде наета тротинетка, човек би трябвало да изтегли приложение от уеб страницата, да щракне върху опцията " Скутери " / " Тротинетки " и по-късно да откри най-близкото паркомясто на картата. След като тротинетката бъде взета, се сканира QR кода на кормилото, избира се цена и пътуването може да стартира.

Тротинетките са оборудвани със стойка за мобилен телефон с безжично зареждане, а всяка минута каране струва 12 сръбски динара или към 0,20 стотинки.
 Гаражният бизнес в Белград процъфтява
Бизнесът, който се трансформира в шлагер в Белград

Всеки, който има пари в Сърбия, влага в това

Yandex Go е дъщерно сдружение на съветската софтуерна компания Yandex, която навлиза на сръбския пазар още през 2018 година. В Белград се намира и най-големия й интернационален офис. Бизнесът на компанията е обвързван най-вече с доставки, поръчки на такси и рекламни услуги.

Още в първите месеци след началото на войната в Украйна в Сърбия бяха основани 288 нови съветски компании
 Снимка 632187
Източник:

Съседната на България страна, която не е член нито на Европейски Съюз, нито на НАТО се трансформира в магнит за бягащи от западните наказания и от режима на Владимир Путин компании. Белград отвори вратите си за огромна вълна от руснаци, които по една или друга причина бягат от страната си. Сърбия стана и съществена европейска дестинация за съветски софтуерни компании и висококвалифицирани експерти, написа Wall Street Journal.

Десетки хиляди съветски инженери, програмисти и бизнесмени се реалокираха в Сърбия след началото на войната в Украйна. Стотици свързани с Русия компании отвориха клонове, в които са заети хиляди руснаци. 

По последни данни съветските жители са на второ място по брой регистрирани компании в Сърбия, китайските жители са преди всичко,  а в топ 10 влизат още италианци, хървати, словенци и американци.
 Официално сме по-богати от Сърбия и Турция
Официално сме по-богати от две наши съседки

Според данните на Световната банка
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР