По традиция в края на годината Pantone обявява какъв ще

...
По традиция в края на годината Pantone обявява какъв ще
Коментари Харесай

Very Peri е цветът на 2022-а

По традиция в края на годината Pantone афишира какъв ще е цветът на идната. Институтът, който се занимава с изследване на световните трендове и разбор на цветовете,  дефинира за цвета на 2022 година.Това е синьо-лилав колорит, чието име произлиза думата periwinkle - британското название на вечнозеленото растение дребна винка.За разлика от прочувствения асансьор и смесените послания в сиво и жълто през 2021 година изпраща сигнал към всички дизайнери, колористи и основатели на облекло, текстил и интериор за едни по-позитивни времена и наклонността хората да се настройват една концепция по-обнадеждено за идната година.Pantone дефинира цвета като колорит на синьото, обогатен с динамичните тонове на виолетовото и силата на буйното алено.

Изпълнителният шеф на Pantone Color Institute Леатрис Айсмант прибавя, че " Вери Пери съчетава вярността и постоянството на синьото с силата и вълнението на аленото. Далеч по-креативният цвят за 2022 е въодушевен от потребността да пренапишем живота си след две години в безтегловност. Изборът навръх този колорит е повлиян от набиращата известност метавселена и локдауна в резултат на Covid-19 пандемията.Според института Very Peri би трябвало да ни донесе оптимизъм, динамичност и подтик за творчество и изложение на творчеството. " Излизаме от интервал на огромна изолираност, усещанията ни за света са изменени, физическият ни и цифров живот са се смесили по непредвиден метод, " допълват от Pantone.

Редица първокласни марки към този момент интегрираха цвета в последните си сбирки. Сред тях са Valentino, Alexis Mabille, Lanvin, Isabel Marant, Iris Van Herpen, Thom Browne, Missoni и Gucci. Някои звезди се появиха пред камерите, облечени с " новия вик на модата ". Сред тях бе и Лейди Гага по време на предпремиерата на кино лентата на Ридли Скот " Домът на Gucci ", където тя е в ролята на Черната вдовица Патриция Гучи. Тя бе облечена в зашеметяваща лилава рокля на италианската фешън марка, показана на стилното ревю на Gucci в Лос Анджелис. Визията й бе допълнена  с два акцента от нейните запазени марки: ботуши на висока платформа и секси мрежести чорапи, както и зашеметяващи бижута на Tiffany and Co.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР