По-строгите мерки срещу разпространението на коронавируса вече са факт на

...
По-строгите мерки срещу разпространението на коронавируса вече са факт на
Коментари Харесай

Мерките срещу коронавируса - вече ще са таргетни и регионални

По-строгите ограничения против разпространяването на ковид към този момент са факт на районно равнище в най-засегнатите области и управляващите имат намерение да се придържат към тази тактика и отсега нататък .
Националният действен щаб е дал на регионалните щабове по места набор от 15 вероятни ограничения, които да постановат при нужда: от понижаване на работно време на някои търговски обекти, през ограничения в учебни заведения, до анулация на всеобщи събития.
 Пореден растеж: 819 души инфектирани с ковид за денонощие в България Пореден растеж: 819 души инфектирани с ковид за денонощие в България
Броят на новите случаи на коронавирус отново доближи рекордни стойности и като безусловно число, и като % на позитивните т...
Това стана ясно на брифинга на националния действен щаб за битка с ковид в четвъртък, когато в страната беше маркиран.
Кунчев уточни, че по-строгите ограничения ще продължат се постановат на районно равнище в отговор на журналистически въпрос за какво нямало такива.
И сега регионалният щаб в Търговище разпореди такива ограничения и те са много по-строги от междинните за България.
Очаквам, че през днешния ден това ще направи и Благоевград. Точно по този начин ще се работи и в бъдеще на база на данните за заболеваемостта " , изясни той. Кунчев заяви,че на регионалните щабове са дадени набор от 15 вероятни ограничения, които да постановат при нужда: от понижаване на работно време на някои търговски обекти, през ограничения в учебни заведения, до анулация на всеобщи събития.
Здравният министър Костадин Ангелов прикани хората да се въздържат от пътешестване в Търговище и Благоевград с изключение на при последна нужда . Двете области попадат в най-рисковата алена зона със заболеваемост от 120 души на 100 000.
 Как с оправя България с COVID-19? Как с оправя България с COVID-19?
Има нарастване на направените проби у нас. Премината е границата от 400 теста на 100 хиляди население. Това съобщи основният държавен и...
Други 10 области са в оранжевата зона с сред 60 и 119 инфектирани на 100 000: Бургас, Габрово, Кърджали, Монтана, Пловдив, Сливен, Смолян, София град, Стара Загора, Ямбол.
В жълтата зона с сред 20 и 59 инфектирани на 100 000 са 13 области: Варна, Враца, Велико Търново, Добрич, Кюстендил, Пазарджик, Перник, Разград, Русе, Силистра, София-област, Хасково и Шумен. И с минимум инфектирани в зелената зона – под 20 на 100 000 са Видин, Ловеч и Плевен.
Главният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев разяснява, че е обикновено да се трансформират областите по-висока заболеваемост, като същото се следи и във връзка с грипа: " Много от областите минаха през подобен тежък интервал: Първо беше Видин, след това Сливен, Ямбол, Добрич, Пазарджик. Очевидно в този момент е време за други области ", сподели той.
Иначе България е на 22-ро място от 30 страни в Европа със заболеваемост от 74.67 на 100 000 за последните 14 дни и на 8-мо място по смъртност с 1.56 умряли на 100 000 души.
Кунчев заяви, че сега у нас се вършат по 440 теста на 100 000 души, като в Европейска комисия се разисква най-малко от 300 теста на 100 000 души, с цел да се одобряват данните от дадена страна за достоверни.
 Затягат контрола върху ограниченията, свързани с COVID-19 Затягат контрола върху ограниченията, свързани с COVID-19
Виждаме разколебаване у хората във връзка с дисциплината към COVID-19. Числата, които следим, демонстрират повишаване на заболелит...
Повече за по-сериозния надзор за съблюдаване на ограниченията
Оше:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР