По-строги мерки срещу Covid-19 се обсъждат в Бургас, съобщават местни

...
По-строги мерки срещу Covid-19 се обсъждат в Бургас, съобщават местни
Коментари Харесай

Подготвят вечерен час и по-строги мерки в Бургас

По-строги ограничения против Covid-19 се разискват в Бургас, оповестяват локални медии. Причината е, че в региона инфектираните доближиха сериозните 900 на 100 000 души. Очаква се довечера на място да дойде и здравният министър проф. Ангелов, с цел да разгласи ограниченията.

Обсъжда се въвеждане на вечерен час за лица до 18 години, както и носене на място навън, като изключения се позволяват единствено за деца до 6 години. Полицейският час евентуално ще е в действие от 20:00 часа до 06:00 часа, като ще важи за малолетни без компаньон.

За последното денонощие новозаразените в Бургаско са 495. 19 души са били приети в болница през вчерашния ден, по данни на РЗИ. С тях броят на пациентите, настанени в лечебни заведения в региона е 481. На домашно лекуване са 6682 лица. Починали са 11 души за последното денонощие. Сред новозаразените през вчерашния ден са и трима медици, петима учители и петима възпитаници. По информация на NOVA има и три бременни дами с Covid-19, едната от които в тежко положение.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
България влиза в трети народен локдаун. Това разгласи минист...

Морският град е трети по заболевамост в страната, като инфектираните доближиха 904 на 100 000 души (в последните 14 дни) и не престават да нарастват. Единствено София (948 на 100 000) и Силистра (933 на 100 000) са с по-висока заболеваемост, по данни на bTV.

Болниците закъсаха за ваксини и медикаменти

Болниците в Бургас са поискали спомагателни количества ваксини и ремдесивир. Дарение от Червения кръст е запълнило краткотрайно потребността от лекарството - 500 броя са разпределени за 6 лечебни заведения в морския град.

" Нуждата от това лекарство е огромна. По какъв метод е пристигнал, дали посредством подаяние, дали посредством постоянната доставка – ние сме лечебно заведение, което извършва лечебно-диагностичния проект. За нас е значимо да го имаме ", сподели доктор Бойко Миразчийски, изпълнителен шеф на УМБАЛ-Бургас.

Осигурените количества ремдесивир се изчерпват непрестанно, разкриват пред bTV от бургаското РЗИ. Това е наложило незабавно да бъде поискана доставка на лекарството от здравното министерство за лечебните заведения в Бургас, където и напорът на пациенти с Covid-19 остава огромен.

От сутринта потокът от пациенти в триажния център във Ветрен не стопира. Дежурният доктор в Спешно поделение на УМБАЛ " Дева Мария " изясни, че преди два дни се запълнили потенциала на Коронавирус отделението, разкрили нови кревати, които още веднъж са запълнени.

Притеснителен е фактът, че има приети в болница и деца. За да облекчи личния състав на лечебните заведения, общината стартира да извозва със личен транспорт изписаните пациенти. Държавната болница е нараснала леглата на рекордните 200.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР