По-слабите сред хората са развили по-остър слух, който им дава

...
По-слабите сред хората са развили по-остър слух, който им дава
Коментари Харесай

Острият слух помага на по-слабите физически

По-слабите измежду хората са развили по-остър слух, който им дава преимуществото да виждат наближаващите рискове по-рано, твърди ново изследване.

То разкрило, че физически по-слабите хора нормално чуват звуците по-близо, в сравнение с са в действителност. Учени първо изследвали по какъв начин мъжете чуват отмерено приближаващи се към тях звуци, споделя National Geographic.

Повечето мъже, без значение от физическото им положение, считат, че източника на звука ги е достигнал дълго преди този момент в действителност да се случи. Това приспособление може да оказва помощ на хората да усещат и заобикалят рискове.

" Ако грешиш в интерес на сигурността, тази генетична специфичност ще бъде предадена ” – споделя водещия на изследването Джон Неухов (John Neuhoff), постепенен психолог в колежа Устър, Охайо.

Хората с по-лоша физика (които нямат силата да надвият опасността) демонстрират по-крайни версии на слуховата алармена система.

" Ако сте физически здрави, можете да реагирате бързо. Така че не се нуждаете от толкоз време за реакция с цел да сте в сигурност, от колкото би имал потребност един характерен мързел ” – изяснява Неухов.

Контрол на съзнанието

Предишни проучвания са посочили, че дамите също реагират по-бързо на приближаващи се звуци от мъжете.

Неухов споделя, че екипът му счита да изследва вероятните връзки сред другите физически характерности, които могат да са значими в битката със заканите. Той отбелязва също, че мозъкът играе огромна роля.

" Има доста неща, които дефинират какъв брой място за неточности би трябвало да си оставим ” споделя той. " Показали сме, че физическото положение е един от тези фактори, само че неща като личността или сколнноста към вдишване на опасности също могат да бъдат фактори. ”

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР