По-рано през месеца Диана Петкова подобри националния рекорд на България

...
По-рано през месеца Диана Петкова подобри националния рекорд на България
Коментари Харесай

Диана Петкова: За мен не е важно само да отида на олимпиада, но и да се представя достойно

По-рано през месеца Диана Петкова усъвършенства националния връх на България на 50 метра бруст на именитата Таня Богомилова, подложен на Олимпийските игри в Сеул през 1988 година На интернационалния шампионат в Бургас надарената пловдивчанка изравни и различен връх на Богомилова - този на 200 метра съчетано. 20-годишната Петкова и специалистката ни в гърба Габриела Георгиева участваха в предаването " Гостът на Sportal.bg ", в което описаха много забавни неща към подготовката и персоналния си живот.

" Доволна съм, задачата ми не беше тъкмо този връх. И не мисля, че съм направила нещо кой знае какво - въпреки всичко този връх е много остарял, само че е една крачка напред към това, което целя ", разяснява Петкова върха си на 50 м бруст.

Тя е най-близо до олимпийски норматив на 100 метра бруст, макар че плува много дисциплини: " Калоян Левтеров е индивидът, който сподели на целия тим, че няма невъзможни неща. Колкото сме близо, толкоз сме и надалеч и противоположното. Надявам се да съумея - аз плавам доста дисциплини, сложен играч съм. Смятам, че мога да се оправя с нормативите на 100 метра бруст и 50 метра кроул. Там съм упражнявала най-вече и имам най-големи триумфи. "

Възпитаничката на Ботко Трендафилов обаче е безапелационна, че олимпийският норматив за Токио не стои пред нея непременно: " Определено не считам, че непременно би трябвало да покрия норматив. За мен е значимо освен да отида на олимпиада, само че и да се показва почтено. Да доближи край и за какво не да се кача на стълбичката. Затова не си го слагам като цел непременно. Смятам, че в Париж дори ще съм в по-върхова форма.

Разбира се, че може да се мисли за стъпване на олимпийската стълбичка. Защо другите да могат, а ние да не можем - с нищо не ни превъзхождат. Има къде да се тренира. Все отново в международен мащаб плувците са доста по-големи от нас и ние сме относително доста млад тим, тъй че за всеки един от нас е допустимо да реализира и това. "

Диана прекара на лагери с националния тим много месеци през тази и предходната година: " Ние съвсем не се прибираме у дома. Създава се доста добра атмосфера, мотивираме се един различен. Според мен като всеки един от нас има цел, с която се събуджа. Дори да не си всеки ден в кондиция, виждаш, че някой различен до теб е стимулиран и го прави и си казваш, че и ти би трябвало да го направиш, защото имаш своята цел. "

Петкова признава, че на моменти тренира с момчетата, само че не крие суперлативите си за по-малките девойки в отбора: " Не мисля, че дребните девойки, които са с нас, ни отстъпват по нещо - те също са доста стимулирани и имат цели. Понякога ни се случва да плуваме с момчетата, само че и и девойките не са за подценяване. "

Цялото изявление с Диана Петкова и Габриела Георгиева в " Гостът на Sportal.bg " може да откриете във видеото!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР