По-рано днес Върховният касационен съд отложи делото срещу Десислава Иванчева,

...
По-рано днес Върховният касационен съд отложи делото срещу Десислава Иванчева,
Коментари Харесай

Паричната гаранция на Иванчева вече е внесена. Десислава Иванчева пред ФАКТИ


По-рано през днешния ден Върховният касационен съд отсрочи делото против Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров всъщност, само че промени мярката за неотклонение на Иванчева от домакински арест в парична гаранция от 10 хиляди лв..

Припомняме, че Десислава Иванчева беше приета за отговорна на първа инстанция за това, че като кмет на столичния регион „ Младост “ е поискала и получила рушвет. Тогава Иванчева беше наказана на 20 години, затвор, след това годините отнемане от независимост бяха понижени до 8.

От ФАКТИ се свързахме в госпожа Десислава Иванчева, с цел да приказваме за днешното правосъдно решение.

„ Делото е отсрочено незнайно за по кое време. Единствено се разглеждаше мярката ми за неотклонение, като съдът дефинира по-лека форма от домашния арест – 10 хиляди лв. парична гаранция. В момента моя близка другарка – Албена Белянова, държа да се знае от хората, ще ми услужи с гаранцията от 10 хиляди лв. “, разгласи Иванчева.

„ Още от през днешния ден стартирам и акция в страницата ни във Фейсбук за събиране на средства, защото всички са осведомени, че над 3 години и 3-4 месеца към този момент аз съм безработна. В банковите ми сметки и преди този момент нямаше огромни суми – в случай че имаше Прокуратурата от дълго време щеше да ги е оповестила, щеше да гръмне, а сумите са смешни. Разходи по юристи, по каузи, консумативи, ежедневни разноски, разноски по бременностa, прегледи и така нататък – финансово изобщо не съм добре и по тази причина ще помоля хората да ме поддържат с каквото могат, да ми оказват помощ, с цел да получа свободата си, да излизам, да се разхождам, да се обгрижвам сама. Майка ми е стара жена на 78 години, недобре здравословно – желая да я анулира, до момента в който бременността ми още го разрешава. Тази седмица съм в пети месец “, сподели още тя.

„ Чувствата ми са 50 на 50 – 50% признателност на съда, че въпреки всичко по-леката мярка е положително решение и за здравето, и за душeвността - и на мен, и на рожбата ми. Ще мога да се разхождам, ще мога да вървя до аптеката и за артикули, вместо да наемам майка ми. Другите 50% - сумата е прекомерно тежка за мен, поради ниските ми приходи, които са на практика никакви. Можеше мярката да е подписка – аз помолих за това. Подписката е много следена, проличава си къде вървя, няма заплаха да избягам или да се укрия. Съдът обаче реши да бъде парична гаранция. Чувствата ми са смесени, само че въпреки всичко съм признателна “, изясни някогашната кметица на „ Младост “

„ Вече се уморих на всяко гледане на присъдата да чакам правдивост и съблюдаване на правовия ред. Всеки път в пледоариите съм позитивно настроена, че ето - обстреляхме безусловно всички обвинявания на Прокуратурата; че липсват доказателства за двете срещи, на които от Прокуратурата настояват, че съм си споделила изискванията – за тях няма нито СРС, нито фотоси, нито видео; че сме били отведени от колата, а колата е била оставена отвън наш контрол; че всички материални доказателства са опорочени, защото са погрешно съхранени и де факто са негодни; че СРС-тата сред мен, госпожа Петрова и Дюлгеров са негодни, защото по думите на специалистите не може да се откри на кого са обособените гласове – дали нашите, от прилежащи маси или непознати гласове, вкарани в записа. Всеки път се надявам, че справедливостта ще излезе, обаче първия път получих 20-годишна присъда, по-късно 8-годишна “, сподели още тя.

„ Въпреки това съм оптимист. Не са ме пречупили. Продължавам да имам вяра, че истината рано или късно ще излезе, че справедливостта ще възцари, че в България в действителност към този момент ще има правда “, приключи Десислава Иванчева.

Към 11:30 часа адв. Албена Белянова удостовери за ФАКТИ , че сумата от 10 хиляди лв. за гаранцията на Десислава Иванчева към този момент е импортирана. „ Десислава Иванчева към този момент може да се движи свободно в рамките на България “, сподели тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР