По предварителни данни изборите 2 в 1 по Източното крайбрежие

...
По предварителни данни изборите 2 в 1 по Източното крайбрежие
Коментари Харесай

Висока избирателна активност е имало при гласуването в САЩ

По предварителни данни изборите 2 в 1 по Източното крайбрежие на Съединените щати са минали при засилен интерес. Като цяло сънародниците ни оттатък океана гласоподаваха в 55 секции в общо 27 щата и окръг Колумбия, като за разлика от изборите през април и юли секция имаше и в Балтимор в щата Мериленд. 

Според междинните данни от 11 секции в Съединени американски щати гласувалите на тези избори са повече от тези на изборите през юли. Гласувалите са повече и от изборите през април, когато бе маркирана рекордна интензивност.  При големия интерес напролет по данни на ЦИК общият брой на откритите в изборната кутия действителни гласове е бил над 10 хиляди или към 3,5% от българската общественост в Съединени американски щати, в случай че съдим по неофициалните данни на Министерство на външните работи. През юли в Съединени американски щати за български парламент гласоподаваха малко над 8900 души. 

Информацията за останалата част от този избор Съединени американски щати се чака по-късно денем. 

Във Вашингтон пристигналите в секцията в българското посолството обявиха, че са дали своят вот за справяне с корупцията, за прозападната ориентировка на страната и с цел да упражнят значимото право на глас. Сред тези, с които разговаряхме, имаше и такива, които бяха обезпокоени от ниската изборна интензивност в България. 

Организаторите на изборите в Съединените Щати в този момент гледат с тревога към балотажа за изборите за президент. Притесненията са свързани със забавянията на доставките поради пандемията от Ковид-19 и опцията изборните бумаги и машините за гласоподаване да не доближат до всички секции в Съединени американски щати преди крайния за това период. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР